foto medewerker in Grolsch fabriek

LED-verlichting voor de voedingsmiddelenindustrie: ook daarvoor moet u bij Bever Innovations zijn!

Bever Innovations Marketing Bever Innovations, Luci Series Industry, Voedselverwerking

Hoeveel wij als innovatieve LED-verlichtingsproducent weten van voedselveiligheid? Het zal u verbazen! Dankzij de vele en indrukwekkende smart projecten die wij de afgelopen jaren in de voedingsmiddelenindustrie hebben uitgevoerd, is onze kennis en kunde van de HACCP-normen en richtlijnen van een zeer hoog niveau. Daarmee bent u te allen tijde verzekerd van een passende en voedselveilige verlichtingsoplossing, conform de nieuwste eisen.

Project: Grolsch Enschede

Onze voedselveilige Luci Series LED-armaturen en Cubiq-armaturen zijn niet alleen eenvoudig te reinigen, maar ook uitstekend bestand tegen vocht, trillingen en zeer hoge (+60°C) en lage (-30°C) temperaturen. Bij onverhoopte schade kunnen er geen glassplinters van het armatuur vallen. Bovendien is dankzij een voedselveilig en eenvoudig te reinigen inbouwraam of RVS-kap stofophoping bovenop de armaturen niet aan de orde. Met een eigen R&D en productie in Nederland zijn wij altijd up-to-date. Onze producten worden continu geïnnoveerd en doorontwikkeld, om blijvend aan te sluiten bij de wensen en eisen in de voedingsmiddelenindustrie.

De afgelopen jaren hebben we onder meer voedselveilige verlichtingsoplossingen geleverd voor de margarinefabriek van Upfield SU Nederland BV (voorheen: Unilever BCS Europe B.V.) in Rotterdam, diverse loodsen van sjalotten-, uien- en knoflookteler Gourmet in Lutjebroek, het hoofdkantoor en distributiecentrum van Kippie in Poeldijk, de yoghurtfabriek van Eijssen Dairy in Maastricht, de aardappelontvangstruimte van Lamb Weston/Meijer in Kruiningen en de Grolsch Bierbrouwerij langs de A35 bij Enschede.

Project: AMC Vlissingen

Uitstekend bestand tegen microbiologische, chemische en fysische gevaren

Onze Luci Series LED-armaturen en Cubiq-armaturen zijn zeer geschikt voor International Food Standard (IFS) versie 6-, British Retail Consortium (BRC) Global Standard Food versie 7- en HACCP-gecertificeerde bedrijven. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points en betreft de analyse van een aantal kritische punten, waaraan in voedselproductie en -opslaghallen extra aandacht moet worden besteed.

Allereerst zijn er de microbiologische gevaren:
de verlichtingsarmaturen moeten eenvoudig te reinigen zijn met de juiste middelen, zodat bacteriën, virussen en schimmels geen kans hebben om zich te hechten en/of vermenigvuldigen. Bovendien moeten de armaturen bestand zijn tegen chemische gevaren. De armaturen mogen geen gifstoffen uitstoten of uit schimmels en bestrijdingsmiddelen bevatten die een gevaar kunnen zijn voor de voedselveiligheid.
Tot slot moeten de verlichtingsarmaturen zo gemaakt zijn, dat er bij breuk geen gevaar is voor glas, scherpe (metaaldelen) en houtdelen. Dit noemen we de fysische gevaren.


De Luci Series LED-armaturen en Cubiq-armaturen van Bever Innovations voldoen hieraan. Bovendien kunnen wij onze armaturen dankzij onze Smart-technologie eenvoudig draadloos verbinden, indelen in zones en laten acteren op allerhande zaken.

Zichtbaar, veilig en energiezuinig

Na installatie vormen onze voedselveilige armaturen automatisch een standalone, draadloos netwerk.

  • Ze spelen 24/7 informatie aan elkaar door, zonder enige connectie met het internet en zonder vooraf te hoeven adresseren of programmeren.
  • Naast informatie over bewegingen worden ook daglichtniveaus en temperaturen gedeeld, op basis waarvan het lichtniveau slim kan worden op- en afgeschakeld. Hierdoor gaan een optimale zichtbaarheid, veiligheid en energiezuinigheid hand-in-hand en ontstaan mogelijkheden om het welzijn en de veiligheid, efficiency en productiviteit binnen uw organisatie te vergroten.
  • Bovendien zijn koppelingen met alarm-, brand- en gebouwmanagementsystemen mogelijk. Zonder ingrijpende maatregelen.

Voorspelbaar onderhoud

Onze hoge kwaliteit Luci Series LED-armaturen en Cubiq-armaturen garanderen een lange levensduur van >100.000 branduren, zonder lichtverlies. Wanneer onverhoopt een armatuur defect raakt, bijvoorbeeld door aanstoten of aanrijden, dan ontvangt de beheerder indien gewenst automatisch een e-mail of app.

Project: Upfield Rotterdam

Ook kunnen de storingen zichtbaar worden gemaakt in de Bever Innovations webportal, waarna direct passende actie kan worden genomen. Bovendien worden het stroomverbruik, de branduren en de bedrijfstemperaturen van alle kritische armatuurdelen 24/7 gecontroleerd. Mochten de temperaturen boven een kritische limiet komen, dan wordt ook dit direct gecommuniceerd. Hierdoor wordt voorspelbaar onderhoud werkelijkheid.

Wij vertellen u graag meer over onze HACCP-armaturen en Smart-technologie. Bij interesse kunt de armaturen bovendien kosteloos ervaren!

Neem hier contact met ons ons >>