Joop Janse

Productiemedewerker
Image
‘We proberen niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden, maar vooral om slimmer te zijn dan anderen’
Rode draad in 25 jaar Bever Innovations is dat wij slimmer proberen te zijn dan de rest van de wereld. In plaats van ieder project van schets af aan te ontwikkelen, werken wij met gestandaardiseerde producten die exact op klantmaat gefinetuned en ingeregeld kunnen worden. Zowel met betrekking tot de LED-prijzenborden als LED-armaturen. Dankzij deze slimme werkwijze kunnen wij snelle levertijden én een constante, hoge kwaliteit garanderen.

Naast de producten zelf, zit slimmer werken in de manier waarop de producten geïnstalleerd en onderhouden worden. Toen ik in 1998 als Servicemonteur bij Bever aan de slag ging, mocht ik onder meer het onderhoud van de prijzenborden van Fina (nu: Total) verzorgen. De nieuwe prijzenborden waren geleverd door een Engelse fabrikant en hadden flink wat opleverpunten. Aan mij de eer én het genoegen om deze prijzenborden in orde te maken. Om de inspectie in goede banen te leiden, zouden normaal gesproken twee servicemonteurs nodig zijn. Bijvoorbeeld om de 5 meter hoge steiger op te bouwen. Bever vond hiervoor een oplossing, met een digitale camera die op een lange houten stok werd geplaatst. Zo kon niet alleen 2-3 uur worden bespaard op het opbouwen van de steiger, maar kon de extra servicekracht ook elders worden ingezet!

Om ook het beheer van de prijzenborden te vereenvoudigen, vond rond dezelfde tijd een automatiseringsslag plaats. De prijzenborden werden aan het kassasysteem van de tankstations gekoppeld, waardoor kassamedewerkers niet langer met een ladder en cijferbordjes naar de prijzenborden hoefden te lopen om brandstofprijzen aan te passen. Dankzij een Power Line Modem werd voorkomen dat dwars door het tankstation een datakabel aangelegd moest worden. In plaats hiervan werd gekozen voor communicatie via het lichtnet. Overal waar een lantaarnpaal stond, konden wij een automatisch prijzenbord plaatsen.

In de jaren die volgden, is Bever Innovations onverminderd innovatief gebleven. Dat bewijzen bijvoorbeeld onze in eigen huis ontwikkelde LED-displays voor prijzenborden, de slimme LED-armaturen voor tankstations en industrie en de mobiele kweekkarren, waarin kwekers plantjes en weefsels onder exact het juiste lichtspectrum kunnen opkweken. In de toekomst zullen hier nog tal van nieuwe technieken aan worden toegevoegd, waarvan we nu nog niet kunnen dromen!

In de afgelopen 25 jaar heb ik Bever Innovations zien ontwikkelen van een klein advies- en onderhoudsbedrijf tot een gezonde internationale speler. Ik kende eigenaar en mede-oprichter Michel den Brabander uit het dorpscafé, waar hij zo nu en dan kwam biljarten. Michel gaf aan behoefte te hebben aan een technische uitzendkracht, die hem kon ondersteunen bij het onderhoud en de service aan prijzenborden en de installatie van verlichtingsarmaturen. Ik heb mijn roots in de techniek en na een aantal jaren in o.a. de bloemen en groenten begon dit vak weer te kriebelen. Daarom heb ik me ingeschreven bij het uitzendbureau. Naast diverse kleinere klussen was ik betrokken bij de nieuwbouw van Showbiz City in Aalsmeer, dat destijds hét centrum voor media, entertainment en evenementen was en waar Bever de decorverlichting mocht installeren. Na het binnenhalen van de opdracht van Fina, kwam ik in vaste dienst. De afgelopen jaren is het klantenbestand van Bever Innovations flink uitgebreid. Ook heb ik steeds meer collega’s gekregen, die nieuwe kennis, expertise én energie inbrachten. Anno 2022 is mijn werk nog altijd allesbehalve saai. Sinds enkele jaren werk ik als productiemedewerker en ook in deze functie moet constant mijn ‘koppie erbij houden’. Bijvoorbeeld om te garanderen dat producten én specials overal ter wereld feilloos en plug-and-play functioneren. Mijn ervaring als servicemonteur komt hierbij uitstekend van pas.