Image
Image
Image
Image
Image

  Royal SMIT Transformatoren, Nijmegen

  Klant:

  Royal SMIT Transformers

  Locatie:

  Nijmegen

  Project:

  Wikkelarij en nieuw ingerichte halsecties
  Image

  In de fabriek van Royal SMIT Transformers worden al meer dan 100 jaar vermogenstransformatoren en secundaire installaties gebouwd voor klanten over de hele wereld. Om hierbij een optimale kwaliteit te garanderen, is het belangrijk dat er wordt gewerkt in een veilige, schone en goed verlichte werkomgeving, weet Harry Janssen, Productietechnoloog bij Royal SMIT Transformers. “Vanwege een te lage lichtintensiteit op de werkvloer, waren wij enige tijd geleden genoodzaakt om armaturen bij te plaatsen. Echter had de verdeler hiervoor onvoldoende vermogen, waardoor we voor de keuze kwamen te staan: investeren in de bestaande installatie of overstappen op LED. We kozen voor dat laatste.”

  In de bestaande Wikkelarij werden LED-armaturen van een derde partij gemonteerd, die helaas niet aan de verwachting voldeden, vertelt hij. “Al kort na de inbedrijfstelling gingen de eerste LED’s kapot. Bovendien lieten de daglichtregelingen te wensen over, omdat de armaturen hiervoor apart moesten worden ingeregeld. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing met een bewezen kwaliteit, die we vonden in de Bever Innovations Luci Series Industry LED-armaturen, waarin alle functionaliteiten slim zijn geïntegreerd.”

  EOS-technologie

  “In navolging van de Wikkelarij hebben wij recent ook drie nieuw ingerichte halsecties van onze intelligente LED-verlichting voorzien, in een uitgebalanceerd lichtplan”, vertelt Jeroen de Jonge, Verkoop Directeur bij Bever Innovations Industrial. “Wanneer iemand de hal betreedt, schakelen de armaturen automatisch op tot een vooraf bepaald lichtniveau, rekening houdend met ruimtetemperatuur, daglichtniveau én de geldende Arbonormen. Dankzij de kleurechtheid van het licht kunnen onderdelen optimaal worden onderscheiden, waardoor medewerkers beter en veiliger kunnen werken. En dankzij een koppeling met onze EOS-functionaliteit vormen de LED-armaturen automatisch een standalone, draadloos netwerk die eenvoudig via een app op de tablet of smartphone benaderd en beheerd kan worden.”

  Uniform lichtniveau op de werkvloer

  Aan de verlichting bij Royal SMIT Transformers werden specifieke eisen gesteld, vertelt De Jonge. Onder andere met betrekking tot de lichtwaarden (500 lux) in de hoge hallen, die op ieder moment van de dag gehaald moesten worden. “Daarbij moest de verlichting bestand zijn tegen de extreme omstandigheden waarop de transformatoren in de fabriek worden getest. Uitdagingen die onze EOS-armaturen goed aankunnen.” Belangrijker nog voor dit project was echter de betrouwbaarheid van de armaturen, vertelt hij. “Wanneer de temperatuur van de LED’s op de printplaat boven de 80˚C komt, schakelt automatisch het LIPS in. Daarbij wordt de printplaat continu gecontroleerd op kortsluiting, spanningspieken en temperatuuroverschrijding. Een Light Normalizer meet daarbij of er sprake is van lichtterugval die, indien aanwezig, automatisch wordt gecompenseerd.”

  Voordelen

  Betrouwbare veiligheid: De armaturen worden voortdurend gecontroleerd op spanningspieken, kortsluiting en temperatuuroverschrijding.

  Egaal lichtbeeld: Door de kleurechtheid van het licht kunnen onderdelen goed worden onderscheiden.

  Extreme omstandigheden: De armaturen zijn perfect bestand tegen de extreme omstandigheden waarop de transformatoren in de fabriek worden getest.

   

  Bent u geïnteresseerd in onze producten?

  Neem dan contact op met ons team.