Roba Metals hal met daglicht intreding
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

  Roba Metals, IJsselstein

  Klant:

  Roba Metals BV

  Locatie:

  IJsselstein

  Project:

  Uitlichten productiehal met dynamisch verlichtingsconcept
  Image

  Roba Metals BV in IJsselstein is specialist in de levering en recycling van metaalproducten en heeft ‘een passie voor metaal’. “Vanuit negen locaties in binnen- en buitenland leveren wij wereldwijd staal, non-ferro en rvs/aluminium (al dan niet bewerkt) uit voorraad of op bestelling. En ook voor recycling kunnen klanten bij ons terecht”, vertelt Hoofd Technische Dienst Michel Wanders. “Voor onze locatie in IJsselstein, waar we het dak van de productiehal vernieuwden, zochten we een goede LED-oplossing. Die vonden we bij Bever Innovations.”

  “We troffen elkaar tijdens de LED Expo”, vertelt Jeroen de Jonge, Verkoop Directeur bij Bever Innovations Industrial. “Daar raakten we in gesprek en gingen we dieper in op de wensen van Roba Metals. Zoals bij de meeste productiebedrijven had een hoge lichtkwaliteit prioriteit. Mensen staan 8 tot 10 uur per dag in de productiehal en verrichten veelal zichtwerk. Een hoogwaardig lichtniveau is dan cruciaal voor een optimaal zicht én om veilig te kunnen werken. Onze intelligente Luci Series Industry LED-armaturen zijn hiervoor uitermate geschikt. Via een control pad en de EOS Manager zijn per lamp onder meer lichtniveau, lichtintensiteit en daglicht-/bewegingssensoren eenvoudig in te regelen.”

  Testopstelling

  “Het verhaal van Jeroen de Jonge sprak ons aan”, zegt Wanders. “Niet alleen vanwege het verlichtingsconcept, maar ook omdat Bever Innovations een technisch innovatieve partij is die meedenkt en goede service verleent.” Bever Innovations stelde voor om niet meteen tot een opdracht over te gaan, maar de verlichting eerst te testen. De Jonge: “We maakten een lichtplan met ruim 20 Classic-armaturen en hingen een testopstelling op aan het bestaande dak van hal B. Waar nodig brachten we optimalisaties aan. Voor de lampen boven de CTL-lijn ontwierpen en produceerden we bijvoorbeeld diffusor kappen, om schittering in het rvs te voorkomen.”

  Na een geslaagde testperiode werd het oude dak in maart 2016 vervangen door een nieuw dak met drie rijen LED-armaturen. Als leverancier was Bever Innovations hier nauw bij betrokken. De Jonge: “Wij maakten het lichtpan en dachten mee over de montage. Omdat het dak een hellingshoek van 4-6 graden heeft, ontwikkelden we bovendien een specifieke constructie om de lampen af te hangen.” Wanders: “Het eindresultaat is boven verwachting. Met slechts enkele LED-armaturen hebben we het gewenste lichtniveau bereikt. In hal B branden de lampen 40% lager dan hun maximale vermogen, waarmee we energie besparen én voldoende marge hebben, voor als onze lichtbehoefte verandert.”

   

   

  EOS-technologie

  In navolging van hal B zijn ook hal C (recycling) en D (opslag en orderpicking) van LED’s voorzien. In deze hallen is gekozen voor de Bever Innovations EOS-technologie, vertelt De Jonge. “De armaturen schakelen snel en in secties op tot een vooraf bepaald lichtniveau, zodra medewerkers de ruimte betreden, waarna ze ook automatisch weer terugdimmen. Een energiebesparing van < 90% én een optimale veiligheid zijn het resultaat.”

  Voordelen

  Dynamisch verlichtingsconcept: via een control pad en de EOS Manager zijn per lamp onder meer lichtniveau, lichtintensiteit en daglicht-/bewegingssensoren eenvoudig in te regelen.

  Hoogwaardig lichtniveau: de LED-armaturen bieden optimaal zicht én maken veilig werken mogelijk.

  Flexibel: de verlichting is eenvoudig aan te passen op eventuele wijzigingen in de productielijn.

   

  Bent u geïnteresseerd in onze producten?

  Neem dan contact op met ons team.