Image
Image
Koel- en vrieshuizen verlichting
Image
Image
Image
Image

  Kloosterboer, Vlissingen – Velsen – Harlingen – IJmuiden

  Klant:

  Kloosterboer

  Locatie:

  Vlissingen, Velsen, Harlingen en IJmuiden

  Project:

  Uitlichten vrieshuizen en expeditieruimtes
  Image

  Logistiek dienstverlener Kloosterboer zet flink in op duurzaamheid. “Onder andere door de plaatsing van windmolens en zonnepanelen en door nieuwe koel- en vrieshuizen of uitbreidingen volgens de BREEAM-eisen te bouwen”, vertelt CEO Hans Kroes. “Daarbij worden alle Kloosterboer-locaties stap-voor-stap voorzien van energiezuinige LED-verlichting in een uitgebalanceerd lichtplan.” Zoals de vrieshuizen en expeditieruimtes in Vlissingen, Velsen, Harlingen en IJmuiden, waarvoor Reveb Luci Series Industry LED-armaturen levert, inclusief een intelligent monitoringssysteem.

  Intelligente verlichting

  De nieuwe verlichting brandt alleen bij aanwezigheid. “Een enorme verbetering ten opzichte van de oude situatie, waarin alle verlichting van opening tot sluiting volop brandde”, vertelt Jeroen de Jonge, Verkoop Directeur bij Reveb. “Ook in de koelcellen, waar de warmte die de armaturen afgaven constant gecompenseerd moest worden. Een enorme kostenpost, maar wel noodzakelijk gezien de verlichtingskeuzes destijds. De opwarm- en terugkoeltijd van de armaturen was namelijk te lang om intelligente sturing mogelijk te maken.” Dat is nu wel anders. “Wanneer iemand een ruimte betreedt, schakelt de verlichting automatisch op tot een vooraf bepaald lichtniveau, rekening houdend met de ruimtetemperatuur én geldende Arbonormen. Thermische shocks en spanningspieken op het net zijn verleden tijd. Daarbij kan flink bespaard worden op de energiekosten.”

  Optimalisatie van bedrijfsprocessen

  Naast alle interne verlichting is in IJmuiden en Velzen ook de verlichting rondom de panden omgezet naar LED, waarbij gebruik wordt gemaakt van de gepatenteerde en draadloze EOS-technologie. “Alle EOS-buitenarmaturen vormen automatisch een wireless netwerk, die via een app op de tablet of smartphone benaderd en beheerd kan worden. Ook op afstand. Dit biedt mogelijkheden om de efficiency, productiviteit als veiligheid en welzijn binnen het bedrijf vergroten”, vertelt De Jonge. “Door koppelingen met alarm-, brand- en gebouwmanagementsystemen te maken, maar ook door data uit het systeem te analyseren. Inzicht in de bewegingsdetecties van de armaturen kan bijvoorbeeld knelpunten in de routing aan het licht brengen.”
  Op de Trawlerkade in IJmuiden – waar schepen worden geladen en gelost – heeft Reveb een EOS-trigger voorzien. “Met één druk op de draadloze verlichtingsknop aan de wand wordt hier de gehele kade op volle sterkte verlicht, wat de werkzaamheden aanzienlijk vergemakkelijkt. Indien voltooid, dimt de verlichting terug naar het voorgeprogrammeerde dusk-till-down protocol, dat rekening houdt met zonsopkomst en -ondergang”, vertelt De Jonge. “Daarbij hebben we de panden in Velzen en IJmuiden voorzien van blauwe LED-lichtlijnen, conform de huisstijl van Kloosterboer.”.

  Voordelen

  Energiebesparing: Dankzij de intelligente verlichting kan < 90% op de energiekosten worden bespaard, ten opzichte van de oude situatie.

  Intelligente sturing: De armaturen sturen niet alleen op aanwezigheid, maar houden ook temperaturen en branduren bij.

  Eenvoudig beheer: Alle EOS-armaturen vormen automatisch een wireless netwerk, die via een app op de tablet of smartphone benaderd en beheerd kan worden.

  Bent u geïnteresseerd in onze producten?

  Neem dan contact op met ons team.