Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

  Damen Schelde Naval Shipbuilding NV, Vlissingen

  Klant:

  Damen Schelde Naval Shipbuilding BV

  Locatie:

  Vlissingen

  Project:

  Productiehallen voorzien van LED-armaturen
  Image

  ‘De armaturen verhogen de veiligheid, efficiency en productiviteit’

  Op haar locatie in Vlissingen-Oost bouwt Damen Schelde Naval Shipbuilding BV (DSNS) schepen voor marine-doeleinden. Hiervoor zijn sinds 1970 diverse productiefaciliteiten gebouwd, met afmetingen van zo’n 200 x 40 x 35 meter. “Enorme hallen, waar vaak onnodig verlichting brandde”, vertelt Manager Yard Facilities Frans Voermans. Een flinke kostenpost, die verder werd verhoogd toen veel armaturen aan vervanging toe bleken. Reden voor DSNS om alternatieve oplossingen te onderzoeken waarbij naast energieverbruik een optimale lichtopbrengst op de vloer en op 15 meter hoogte, 10 jaar garantie én een gunstige EPC voorop stonden. Verschillende verlichtingsspecialisten werden uitgenodigd om in de hallen testarmaturen te monteren. De 145 Watt Luci Series Industry LED-armaturen van Bever Innovations Industrial vielen hierbij positief op, aldus Voermans. “Vanwege de lichtkwaliteit, het intelligente besturingssysteem en de service, evenals de MVO-inspanningen van Bever Innovations.”

  “Bijzonder aan het lichtplan is dat ‘het licht alleen brandt als je er bent’”, vertelt Jeroen de Jonge, Verkoop Directeur bij Bever Innovations Industrial. “Alle lampen vormen automatisch een draadloos netwerk. Wanneer een sensor op één van de lampen beweging detecteert, schakelt de verlichting automatisch op tot een vooraf bepaald lichtniveau, rekening houdend met het daglichtniveau. Daarbij worden ook gekoppelde lampen geactiveerd.” Dankzij de intelligente verlichting kan < 90% op de energiekosten worden bespaard ten opzichte van de oude situatie, terwijl lichtkwaliteit en veiligheid voorop blijven staan.

  Intelligente besturing

  De EOS-armaturen vormen automatisch een standalone, draadloos netwerk, die eenvoudig via de EOS Manager-app benaderd en beheerd kan worden. De armaturen fungeren hierbij ieder als een hub binnen het netwerk en spelen informatie van de omliggende lampen aan elkaar door. Zonder connectie met het internet. “Dit biedt mogelijkheden om zowel de veiligheid, efficiency als productiviteit binnen het bedrijf verhogen”, vertelt De Jonge. “Bij DSNS zijn tevens draadloze koppelingen gemaakt met het evacuatie-alarm en de brandbeveiligingsinstallatie. In geval van calamiteiten gaat alle verlichting direct op vol vermogen branden, voor een snelle en veilige evacuatie. Voor de beveiligers die ’s avonds hun rondes lopen, zijn draadloze EOS-triggers geplaatst die op aanvraag de looproutes verlichten.”

  In het lichtplan is maximaal rekening gehouden met bestaande lichtpunten. Voor een solide montage zijn speciale montageplaten en -beugels ontwikkeld, waarop DSNS plug-and-play eenvoudig de armaturen kon aansluiten.

  Voordelen

  Energiebesparing: het licht brandt alleen waar en wanneer nodig.

  Tijds- en arbeidsbesparing: de LED’s gaan aanzienlijk langer mee dan de oude kwikdamplampen, waardoor wordt bespaard op onderhoud en vervangingskosten.

  Egaler lichtbeeld: de intelligente lampen passen de lichtoutput aan op het binnenvallende zonlicht waardoor een egaal lichtbeeld ontstaat.

  Bent u geïnteresseerd in onze producten?

  Neem dan contact op met ons team.