Image
Image
Image
Image
Image
Image
Brabanthallen
Image

  Bever Innovations Industrial verlicht Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch

  Klant:

  Brabanthallen

  Locatie:

  's Hertogenbosch

  Project:

  Dynamische verlichting, centrale entree
  Image

  In de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch, één van Neerlands grootste evenementenlocaties, worden alle oude, 400 Watt gasontladingsarmaturen stap-voor-stap vervangen door LED. “Niet alleen omdat de bestaande verlichting aan vervanging toe is, maar vooral omdat we willen investeren in een duurzame toekomst, met optimale lichtniveaus, flexibele schakelingen en een marginaal energieverbruik”, vertelt Ben Broekmeulen, Hoofd Technisch Onderhoud bij de Brabanthallen. “Als test hebben we onlangs een deel van de Diezehal van LED-armaturen van verschillende leveranciers voorzien, waarbij de Luci Series Industry LED-armaturen van Bever Innovations positief opvielen. Onder andere door hun lichtniveau, lichtbeeld, uitgebreide schakelmogelijkheden en de integratie van bewegingssensoren.”

  Intelligente daglichtregeling

  In navolging van de Diezehal werd Bever Innovations gevraagd een aanbieding te maken voor de nieuwbouw op het middenterrein, die sinds september dienstdoet als grote, centrale entree. Bezoekers van de 7.000 m² grote hal, die is vernoemd naar oud-voorzitter van Indoor Brabant Gerrit-Jan Swinkels, worden hier verwelkomd door 91 Luci Series Industry LED-armaturen die procentueel dimbaar zijn en hun lichtoutput zelfstandig afstemmen op het aanwezige daglicht. “Alle lampen vormen automatisch een draadloos netwerk, die via EOS-technologie communiceert en met de EOS Manager-app wordt geconfigureerd”, vertelt Jeroen de Jonge, Verkoop Directeur bij Bever Innovations Industrial. “Volledig draadloos, maar – via de EOS Bridge – ook gekoppeld aan een fysieke schakelaar om alle EOS-armaturen eenvoudig en op een vastgesteld lichtniveau tegelijk te schakelen.”

  Dynamische regeling

  In de Brabanthallen worden hoge eisen gesteld aan de lichtniveaus, die dynamisch geregeld moeten worden, aldus De Jonge. “Onze Luci Series Industry LED-armaturen spelen hier optimaal op in. Wanneer beurzen worden opgebouwd, schakelen alle LED-armaturen direct en standalone op, zodra ze beweging detecteren. Zodat standbouwers en -houders optimaal werklicht hebben, waarna de verlichting ook automatisch weer terugdimt naar 0%. Bij evenementen kunnen eenvoudig groepen armaturen geselecteerd worden, die op verschillende lichtsterktes branden, voor een optimale aanlichting van stands en looproutes. Allemaal dankzij onze EOS-Bridge, die in directe verbinding staat met de regiekamer, waar de verlichting centraal kan worden beheerd en beheerst. Waardoor het verwijderen en/of uitbreiden van armaturen tijdens evenementen niet meer aan de orde is.”

  De Brabanthallen zijn zeer te spreken over de verlichting, die volgens Ben Broekmeulen ‘boven verwachting’ functioneert. “In de toekomst zullen we de Luci-lijn dan ook doorzetten naar onze overige hallen, voor een eenvoudig, optimaal, eenduidig lichtniveau en -beheer.”

  Voordelen

  Dynamische verlichting: De Brabanthallen kunnen eenvoudig per event regelen welke armaturen moeten branden en op welk lichtniveau.

  Daglichtsturing: De LED-armaturen zijn procentueel dimbaar en stemmen hun output zelfstandig af op het aanwezige daglicht.

  Energiebesparing: Dankzij de intelligente verlichting kan < 90% op de energiekosten worden bespaard, ten opzichte van de oude situatie.

  Flexibiliteit: Bij evenementen kunnen eenvoudig groepen armaturen geselecteerd worden, die op verschillende lichtsterktes branden, voor een optimale aanlichting van stands en looproutes.

  Bent u geïnteresseerd in onze producten?

  Neem dan contact op met ons team.