Zet uw gebouw in de kijker met LED Contourverlichting

Bever Innovations Marketing Contourverlichting


Verlichting vormt een steeds belangrijker onderdeel van de architectuur van een gebouw. Naast het goed uitlichten van logo’s en aanstralen van gebouwen met stralers, inbouw- of wandarmaturen, speelt ook contourverlichting hierin een belangrijke rol.

RAI gebouw Amsterdam vooraanzicht met contourverlichting blauw
Elicium building, RAI Amsterdam

Dankzij de toepassing van contourverlichting veranderen de gevels van gebouwen ’s avonds en ’s nachts namelijk in ware kunstobjecten, waarbij de nadruk ligt op de bijzondere schaal en vormgeving. Bever Innovations levert hieraan graag een bijdrage met een uitgebreide range LED Contourverlichting in verschillende kleuren, waarmee bijvoorbeeld evenementencentra, hotels, distributiecentra, winkelcentra én bedrijfsgebouwen op zichtlocaties langs snelwegen, provinciale wegen of in de stad stijlvol worden geaccentueerd.

De belangrijkste voordelen van de LED Contourverlichting:

Robuuste profielen en LED’s in iedere gewenste (huisstijl)kleur
De LED Contourverlichting van Bever Innovations is opgebouwd uit robuuste, harde en recyclebare acryl LED-tubes van 2.400 mm en 1.200 mm lengte. Ook zijn aanpasbare lengtes leverbaar, die eenvoudig per 55 mm sectie ingekort kunnen worden. De LED-tubes worden standaard geleverd in rood, oranje, geel (2 tinten), wit, groen of blauw, maar op aanvraag zijn ook andere (huisstijl)kleuren mogelijk. Hierdoor wordt niet alleen ’s avonds en ’s nachts, maar ook overdag (in uit-stand) uw gevellijn mooi en correct geaccentueerd. Een groot profiel met een diameter van 30 mm garandeert een maximale zichtbaarheid.

-Ononderbroken lichtlijn
Wanneer meerdere buizen gekoppeld worden, is slechts 10 mm tussenruimte noodzakelijk om de uitzettingscoëfficiënt van de gevel en LED-tubes op te vangen. Echter doordat zowel de buizen als eindkappen lichtdoorlatend zijn, ogen de buizen als één aansluitend geheel.

Eenvoudige montage
Dankzij het gebruik van speciale stekkers en montageclips is de LED Contourverlichting zeer eenvoudig en binnen één dag te monteren. Lengtes tot en met 48 meter kunnen op één voeding worden aangesloten, waardoor het aantal benodigde voedingspunten beperkt blijft.

Onderscheidend vermogen van de LED Contourverlichting:

UV-bestendig en stof- en waterdicht
De LED Contourverlichting van Bever Innovations is bestand tegen temperaturen van -30 tot +60°C, UV-bestendig en beschikt over een IP66 classificatie, waarmee een optimale waterdichtheid en stofbestendigheid wordt geborgd. De verlichting is bovendien veilig aan te raken, zonder risico op schokken. Op de LED Contourverlichting wordt standaard vijf jaar garantie geboden.

Uit voorraad leverbaar
De LED Contourverlichting van Bever Innovations wordt in Europa geproduceerd. In ons hoofdmagazijn in Nederland liggen alle standaardkleuren op voorraad, waardoor we zeer snel kunnen leveren. Op aanvraag zijn bovendien specials mogelijk, in specifieke (huisstijl)kleuren en vormen. In onze fabriek staat een speciale mal, die de LED-tubes in verschillende gradaties kan buigen. Daarmee kunnen we iedere gebouwvorm accentueren.

Geen lichtvervuiling
Optioneel kan aan de LED Contourverlichting een tijdsklok worden gekoppeld, waardoor de verlichting op bepaalde tijdstippen automatisch uit- en weer inschakelt. Hierdoor wordt lichtvervuiling in de omgeving voorkomen.

Een paar van onze projecten met onze LED Contourverlichting:
RAI Amsterdam Elicium Building
Kloosterboer IJmuiden

Heeft u vragen, of heeft u interesse in dit product – neem dan contact met ons op.