Grolsch Bierbrouwerij kiest voor slimme hekwerkdetectie

Bever Innovations Marketing Ambiente, Buitenterrein, Voedselverwerking

Nadat Grolsch Bierbrouwerij hun altijd brandende TL-verlichting inruilde voor onze slimme Luci Series Industry armaturen vroegen zij ons of er een mogelijkheid is tot hekwerkdetectie. Hiermee wil zij op een duurzame manier de veiligheid verhogen. Met onze intelligente Ambiente Area verlichting werd deze vraag verwezenlijkt.
De geïnstalleerde verlichting

Als antwoord op deze vraag installeerde VINCI Facilities in opdracht van Reveb Industrial Lighting 9 Ambiente XL 4000K armaturen rondom het opslag- en productieterrein van Grolsch Bierbrouwerij. Waarvan 3 langs de snelweg, en 6 verspreid langs de krattenopslag aan de andere zijden. De armaturen hebben een WBA optiek (Wide Beam Assymmetrisch) zodat er een wijd lichtbeeld ontstaat en de armaturen daardoor een brede omgeving verlichten. Er is gekozen voor de Ambiente XL omdat deze in bredere straal beweging kan meten dan een standaard Ambiente armatuur.

Slimme verlichting

Wanneer de hekken rondom het terrein aangeraakt worden vangt de bewegingssensor dit op. Door deze detectie springt het lichtniveau direct van 30% naar 100%, zo kan de beveiliging direct en duidelijk zien wat er aan de hand is en zal het onverwachte bezoekers afschrikken. Deze lichtniveaus zijn zelfstandig in te stellen via de Manager applicatie.

Simpel beheer

Grolsch Bierbrouwerij kan de verlichting volledig naar wens instellen. Zo is er de mogelijkheid de output voor en na detectie te kiezen, te bepalen wanneer de verlichting aan gaat, na hoeveel minuten deze weer terug dimt etc. In de Manager applicatie kunnen zij niet alleen de verlichting instellen, ze kunnen ook data uitlezen, verzamelen en dit gebruiken voor de verbetering van het opslag- en productieterrein. Dit is allemaal mogelijk door de koppeling met een Bridge, welke op één punt in de faciliteit bevestigt is. De Bridge verbind de armaturen met een draadloos netwerk en overbrugt bij Grolsch Bierbrouwerij een maximale afstand van wel 488 meter!

Ze verhogen bij Grolsch op deze manier niet alleen de veiligheid, ze besparen ook nog eens op een duurzame manier energiekosten doordat de verlichting alleen volledig brand wanneer dit nodig is. Wilt u meer weten over deze slimme verlichting? Kijk dan hier voor meer informatie.