Grijper specialist Nemag stapt over op slimme LED-verlichting

Bever Innovations Marketing Luci Series Industry, Productie en logistiek

Nemag is een familiebedrijf dat al sinds 1924 bestaat. Het bedrijf, gevestigd in Zierikzee, is dé grijper specialist wereldwijd. Hun grijpers zijn een begrip en worden gebruikt van de Rotterdamse haven tot aan Sjanghai.

Sinds circa 15 jaar worden de productieruimtes in Zierikzee verlicht met energiezuinige, hoogfrequente TL-armaturen. “Voor die tijd een innovatieve installatie, die in onze fabriek helaas regelmatig voor problemen zorgt”, vertelt Michel Corbeau, General Manager bij Nemag. “In onze constructiewerkplaats wordt veel gelast, waardoor regelmatige spanningspieken op het net ontstaan. De elektronica in de TL-armaturen blijkt hier onvoldoende tegen bestand, met als gevolg dat we deze elektronica regelmatig moeten vervangen, met alle verstoringen en kosten van dien.”

Om hiermee de strijd aan te gaan, is Nemag in 2017 op zoek gegaan naar een alternatieve verlichtingsoplossing. ‘We hebben niet alleen gefocust op een optimale robuustheid, lange levensduur en energiezuinigheid van de armaturen, maar ook op de mogelijkheden om armaturen slim in te regelen en te sturen’…

Lees hier het complete  ‘Installatie en Bouw’ artikel over de Reveb installatie bij Nemag B.V., te Zierikzee.