RGB LED-verlichting creëert de juiste sfeer, in iedere ruimte en op ieder moment

Bever Innovations Marketing Bever Innovations, Evenementen, Juiste licht op juiste plaats, Luci Series Industry

Wilt u de lichtkleuren en sfeer in uw ruimtes flexibel kunnen aanpassen? En toch alle voordelen van LED ervaren, zoals een lange levensduur, laag stroomverbruik, minimale warmteafgifte en optimale bestendigheid tegen schokken, trillingen, stof en vocht? Maak dan kennis met de Luci Series RGB LED-armaturen van Bever Innovations Industrial! Bij deze innovatieve RGB-verlichting zijn rode, groene en blauwe LED’s verwerkt in één robuuste behuizing, waarmee iedere gewenste RGB-kleur gemengd kan worden, op ieder moment.

De RGB-armaturen van Bever Innovations zijn ontwikkeld na vragen vanuit de markt, vertelt Verkoop Directeur Jeroen de Jonge. “Onder andere vanuit diverse evenementenhallen, zoals de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. In navolging van de intelligente Luci Series LED-armaturen die wij hier mochten leveren en installeren, ontvingen wij een aanvraag voor RGB-verlichting. Bijvoorbeeld om de witte doeken in de diverse ruimtes aan te schijnen, waarmee voor ieder event een unieke, passende sfeer gecreëerd zou kunnen worden. Onze ontwikkelafdeling is hiermee aan de slag gegaan.”

>>Lees hier meer over het project van Burg Group Azijn

Gemeente Schiedam
Simultaan aan dit ontwikkelproces ontving Bever Innovations Industrial een aanvraag vanuit de gemeente Schiedam, dat de buitenverlichting van het Stadserfcomplex in de stad wilde vervangen door LED. “Aanvankelijk wilde men slechts de bestaande gasontladingslampen uitwisselen, maar dat hebben wij afgeraden”, vertelt De Jonge. “Niet alleen om technische redenen, maar ook omdat met onze armaturen het aantal lichtbronnen met bijna de helft gereduceerd kon worden. In een presentatie hebben we onze Luci Series LED-armaturen en draadloze EOS-besturing gedemonstreerd, waarna we een voorstel met wit licht hebben uitgewerkt. Toen de gemeente aangaf een voorkeur te hebben voor RGB-armaturen, hebben we specifiek voor dit project een demoarmatuur ontwikkeld, inclusief EOS-sturing. Na gunning van de opdracht hebben we in slechts twee maanden tijd 40 Luci Series RGB LED-armaturen ontwikkeld, geproduceerd, getest en geleverd. Hierbij hebben we specifiek gekozen voor rectangular beam optieken, die exact de gebouwdelen aanlichten die aangelicht moeten worden. Lichtvervuiling en overlast door teveel licht in de omgeving worden hierdoor voorkomen.”

RGB armaturen bij het gemeentehuis van Schiedam

Dankzij de RGB-verlichting is het mogelijk om bij speciale gelegenheden de lichtintensiteit en lichtkleur aan te passen, vertelt De Jonge. “Bij wijze van proef is het Stadserf-complex tijdens Koningsnacht en Koningsdag 2018 oranje uitgelicht. In mei werd het gehele complex sprookjesachtig blauw verlicht, om aandacht te vragen voor Wereld ME-dag. En tijdens de ‘coming-out day’ in oktober werd het gebouw aangelicht met regenboogkleuren.”
>> Lees hier de meer over het project bij Gemeente Schiedam.

Cementcentrale ENCI in Rotterdam
Voor de cementcentrale van ENCI in het Botlekgebied in Rotterdam heeft Bever Innovations Industrial twee asymmetrische optieken geleverd, die als proefopstelling onder een bovenloopkraan zijn gemonteerd. Deze bovenloopkraan wordt gebruikt om de schepen met grondstoffen voor de cementproductie te lossen, vertelt De Jonge. “Bij dit proces komt enorm veel stof vrij. Om te garanderen dat de kraanmachinist zicht houdt op zijn werkzaamheden, is wit licht dan ook geen optie. Tot voor kort maakte ENCI gebruik van oranje gasontladingslampen onder de bak, waarmee de machinist in ieder geval de contouren goed kon onderscheiden. Voor de LED-verlichting werd ook om oranje armaturen gevraagd, maar op ons advies is hiervan afgeweken. Wij hebben ENCI geadviseerd om RGB LED-armaturen te monteren waarvan – dankzij een intelligente appsturing – kleuren eenvoudig aangepast kunnen worden. Zo kan ENCI ontdekken of het zicht van de kraanmachinist bij geel, groengeel of groen licht misschien nog beter is dan bij oranje. Daarmee leveren wij een belangrijke bijdrage aan de zichtbaarheid, werkbaarheid én veiligheid op deze locatie.”

Plug-and-play
Waar normaal gesproken voor de omschakeling naar RGB-verlichting veel aanpassingen aan de installatie nodig zijn, functioneren de Luci Series RGB LED-armaturen plug-and-play, aldus De Jonge. “Het trekken van kabels en adresseren van de verlichtingsarmaturen is niet nodig. In de armaturen is alle techniek al geïntegreerd. Met de EOS Manager-app op de smartphone of tablet kunnen lichtkleuren, lichtsterktes en branduren bovendien eenvoudig worden bekeken, ingeregeld en gewijzigd. Ook op afstand.”