Image
Image
Image

  Fiege Logistics, Zaandam

  Klant:

  Fiege Logistics

  Locatie:

  Zaandam (hoofdkantoor Nederland)

  Project:

  Inpandige nieuw Cross Dock Centre van Fiege Healthcare wordt verlicht met Luci Series Industry
  Image

  Als logistieke spil in de geconditioneerde distributie van medische producten is Fiege Nederland er alles aan gelegen een optimaal distributieproces met een minimale foutmarge te garanderen. Voor het accuraat orderpicken van o.a. medicijnen, radioactief materiaal voor nucleaire geneeskunde, diagnostica en reagentia is goed zicht op pakbonnen en producten dan ook essentieel, waar de verlichting een belangrijke rol in speelt.

  “In de medische sector is kwaliteit een topprioriteit”, vertelt Niels Lindenbergh, Business Development Manager Netherlands bij Fiege. “Met onze nieuwe Cross Dock faciliteit in Zaandam garanderen wij dat alle producten vanaf het moment van ophalen tot en met de levering getransporteerd en overgeslagen worden binnen de geldende temperatuurrestricties. De temperatuurrestricties van de diverse producten worden 24/7 gemonitord. Een juiste verlichting is daarbij essentieel.”

  Fiege Nederland is onderdeel van de Fiege Group, een toonaangevend Europese logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in efficiënte supply chain-oplossingen. Met gekoelde vrachtwagens en bestelbussen bevoorraadt de Healthcare-tak van Fiege dagelijks medische instellingen met diverse medische producten. In de Benelux, Duitsland, Polen en Zwitserland beschikt Fiege over 70.000 m² aan specialistische magazijnruimte voor medische producten. In de Healthcare faciliteit in Zaandam – met een omvang van 3.000 m² – worden sinds begin 2017  medische producten van ruim honderd leveranciers gegroepeerd, verzameld en dagelijks uitgeleverd aan apotheken, ziekenhuizen, medische groothandels en bij particulieren aan huis.

  Optimale energiezuinigheid, minimale warmteproductie

  Voor de nieuwe Cross Dock faciliteit vergeleek Fiege diverse verlichtingssystemen. Als uitgangspunt voor een maximale zichtbaarheid werd een lichtoutput van 500 lux genomen, vertelt Lindenbergh. “Vanwege de energiezuinigheid en minimale warmteproductie en vervangingswerkzaamheden had LED de voorkeur boven TL-verlichting. Bovendien: in de geconditioneerde ruimten moet de warmte die de verlichting afgeeft, worden teruggekoeld. Met de koelere LED-armaturen snijdt het mes dan aan twee kanten. Immers: hoe kouder de verlichting, hoe minder we hoeven terug te koelen.”

  Besparing op energie én arbeid

  Slechts 40 Luci Series Industry LED-armaturen van Bever Innovations bleken al voldoende om de twee ruimtes en het laadplatform in Schiedam te kunnen verlichten. “Van een alternatief LED-product hadden we maar liefst honderd lampen nodig, met een verwachte levensduur van slechts de helft van de Luci-armaturen”, vertelt Lindenbergh. “In combinatie met de standaard ingebouwde bewegingsdetectie, de gunstige Total Cost of Ownership én de lokale, maatschappelijk verantwoorde productie viel onze keuze dan ook direct op de Luci Series Industry.” Lindenbergh verwacht naast de energiereductie ook aanzienlijk op arbeid te kunnen besparen. “Onze medewerkers kunnen sneller de juiste producten vinden. Bovendien zorgen de betrouwbaarheid bij veel aan- en uitschakelen én de levensduur (> 100.000 branduren) van de Luci Series Industry LED-armaturen voor minder onderhoud en vervangingskosten.”

  Optimaal zicht

  Dankzij de sterkte, scherpte en reflectie van de LED armaturen ontstaat een egaal lichtbeeld in de ruimte, wat de zichtbaarheid, werkbaarheid en veiligheid in de ruimte verhoogt.

  Tijds- en arbeidsbesparing

  de LED’s gaan aanzienlijk langer mee dan conventionele verlichting, waardoor wordt bespaard op onderhoud en vervangingskosten.

  Minder koeling nodig

  Omdat de Luci-armaturen – in vergelijking met bijvoorbeeld TL-verlichting veel minder warmte afgeven, kan flink bespaard worden op koeling.

  Bent u geïnteresseerd in onze producten?

  Neem dan contact op met ons team.