Image
Image
Image

  Fiege Logistics, Nieuwegein

  Klant:

  Fiege Logistics

  Locatie:

  Nieuwegein

  Project:

  Verlichten 24/7 Fulfilment Centre met Luci Series Industry
  Image

  Het distributiecentrum aan Inundatiedok 34 in Nieuwegein, waar ooit V&D was gehuisvest, is onlangs door nieuwe huurder Fiege Nederland getransformeerd
  tot een 24/7 fulfilment center. Het DC fungeert binnen het netwerk van de logistiek dienstverlener als centraal e-commerce centrum, van waaruit de logistiek voor diverse klanten wordt verzorgd.

  “Om het gebouw geschikt te maken voor zijn nieuwe functie, heeft eigenaar van het pand Warehouses De Pauw Nederland N.V. onder meer een deel van de mezzaninevloeren verwijderd”, vertelt Niels Lindenbergh, Head of Sales & Projects bij Fiege.

  “Hierdoor ontstond een cascoruimte van circa 13.000 m² vloeroppervlak en 12 meter hoog, die we volledig hebben benut voor de plaatsing van palletstellingen en bulkopslag. Op de plekken van de voormalige mezzaninevloeren hebben we de verlichting vervangen. En op de plekken waar zich de technische installaties bevonden, hebben we nieuwe verlichting geplaatst. Hierbij hebben we de samenwerking gezocht met Bever Innovations Industrial, die begin 2016 ook onze nieuwe Cross Dock faciliteit in Zaandam van LEDverlichting heeft voorzien.”

  Hoge kwaliteit, lange levensduur

  “Voor de nieuwbouw in Zaandam hebben we uitgebreid onderzocht welke verlichting het best past bij Fiege en onze doelstellingen”, vertelt Lindenbergh. “Hieruit kwam naar voren dat we niet alleen een hoge kwaliteit verlichting, een optimale energiezuinigheid en een lange levensduur wensen, met een minimale afschrijving, maar ook dat de verlichting flexibel en optimaal regelbaar moet zijn. Eisen die ook gelden in Nieuwegein, waar in een deel van de stellingpaden slechts enkele uren per dag activiteit is. Een optimale lichtsturing is hier een must, zodat nergens onnodig verlichting brandt.” Waar in Zaandam de Luci Series Industry LED-armaturen van Bever Innovations zijn geïnstalleerd, maakt Nieuwegein gebruik van de allernieuwste Bever Innovations technologie: EOS, waarmee armaturen niet alleen individueel maar ook in zones (draadloos) geschakeld kunnen worden. “Om een gelijkmatig lichtbeeld te genereren, hebben we in de stellingpaden onze speciale ‘Rectangular Beam’ optieken voor hoge stellingen gemonteerd”, vertelt Tomas van Ham, Consultant Industrial Lighting bij Bever Innovations Industrial. “De wens van Fiege was om tussen de stellingen een lichtoutput van ten minste 150 lux te hebben. Door onze armaturen in te stellen op 60% (180 lux), kunnen we hier al ruimschoots aan voldoen. Daarbij bieden we Fiege de mogelijkheid om de lichtsterktes flexibel aan te passen, wanneer in de toekomst meer of minder licht gewenst is.”

  Egaal lichtbeeld, minimaal energieverbruik

  Per gangpad van 60 meter zijn vier EOS-armaturen gemonteerd, die continu informatie over bijvoorbeeld daglichtwaardes en beweging aan elkaar doorgeven, waarop vervolgens de lichtoutput wordt aangepast. “Een optimaal lichtbeeld én een minimaal energieverbruik zijn het duurzame resultaat”, vertelt Van Ham. “Ten opzichte van de oude situatie heeft Fiege een besparing van maar liefst 74% op het aansluitvermogen gerealiseerd.” Wanneer gedurende twee minuten geen activiteit in een stellingpad wordt waargenomen, dimmen de EOS-armaturen automatisch terug, waarbij EOS Premium zelfs een extra dimstap mogelijk
  maakt. “Eén armatuur dimt in dit geval iets langzamer terug, waardoor gedurende een halfuur oriëntatielicht in de ruimte geborgd wordt”, vertelt Van Ham. “Wanneer mensen binnen een halfuur opnieuw het gangpad inrijden, worden ze niet met een donker pad geconfronteerd. De nieuwste versie van onze EOS-armaturen beschikt bovendien over een gepatenteerde Emergency Lighting technologie, die maximale flexibiliteit in noodverlichting biedt. Klanten kunnen in de EOS Manager app eenvoudig EOS-armaturen selecteren, die in geval van nood minimaal anderhalf uur (autonomietijd) als noodverlichtingsarmaturen functioneren.” In de EOS Manager app kan alle data van de armaturen worden uitgelezen. Denk bijvoorbeeld aan het energieverbruik, de onderhoudsstatus van de armaturen én de activiteit. Lindenbergh: “Bovendien biedt deze data mogelijkheden voor predictive maintenance (100% voorspelbaar onderhoud).”

  Flexibele schakeling:

  Dankzij de EOS-technologie kunnen armaturen niet alleen individueel maar ook in zones (draadloos) geschakeld worden.

  Gelijkmatig lichtbeeld:

  De ‘Rectangular Beam’ optieken genereren een langwerpig en egaal lichtbeeld, ook op grote hoogte.

  Energiebesparing:

  De EOS-armaturen branden alleen waar en wanneer nodig.

  Bent u geïnteresseerd in onze producten?

  Neem dan contact op met ons team.