Image
Image
Image
Image
Image
Image

  Boogert Service, Nieuwerkerk

  Klant:

  Boogert Service

  Locatie:

  Nieuwerkerk

  Project:

  Uitlichten reparatiewerkplaats, magazijn en was- en testruimte.
  Image

  In de werkplaats van Boogert Service, specialist in de revisie, het onderhoud en de nieuwbouw van betonmixers en -pompen, zijn alle faciliteiten aanwezig om aan de hoogste kwaliteits- en snelheidsverwachtingen te voldoen, waaronder een betonpomp/-mixer reparatiewerkplaats, een goed gesorteerd magazijn, een eigen hydrauliekservice en een was- en testruimte, die stap-voor-stap worden voorzien van energiezuinige LED-verlichting in een uitgebalanceerd lichtplan. Waardoor werkzaamheden en bedrijfsprocessen nog verder kunnen worden geoptimaliseerd.

  “Als eerste opdracht hebben we de TL-verlichting in de betonpomp/-mixer reparatiewerkplaats van Boogert Service vervangen door onze Luci Series Industry LED-armaturen, die niet alleen sturen op aanwezigheid, maar ook temperaturen, branduren, verbruik, et cetera bijhouden”, vertelt Jeroen de Jonge, Verkoop Directeur bij Bever Innovations Industrial. “Zodra iemand de werkplaats betreedt, schakelen onze armaturen automatisch op tot een vooraf bepaald lichtniveau, rekening houdend met de ruimtetemperatuur, het daglichtniveau én de Arbonormen. Thermische shocks en spanningspieken zijn verleden tijd.”

  Optimaal werklicht

  Bijzonder aan het lichtplan is dat ‘het licht alleen brandt als je er bent’, vertelt hij. “Een flinke verbetering ten opzichte van de oude situatie, waarin alle verlichting de hele werkdag volop brandde. Dankzij de intelligente verlichting kan dan ook flink op de energiekosten worden bespaard.” Echter belangrijker nog voor Boogert Service is de betrouwbaarheid van de armaturen, vertelt hij. “De bestaande TL-verlichting was gedateerd en vergde regelmatig onderhoud. Daarbij was het lichtniveau met circa 200 lux (te) gering voor een optimale revisie, onderhoud en nieuwbouw. Onze intelligente Luci Series Industry LED-armaturen komen aan al deze facetten tegemoet, waarbij slechts de helft van het oude vermogen wordt gebruikt voor een dubbele hoeveelheid licht (400 lux). Dankzij de kleurechtheid van het licht kunnen onderdelen beter worden onderscheiden. De medewerkers van Boogert Service kunnen hierdoor beter én veiliger werken.” Extra winst wordt behaald doordat de nieuwe armaturen niet alleen aan het plafond, maar ook aan de tien- en vijftons bovenloopkranen zijn gemonteerd, waardoor blokkering van werklicht niet meer aan de orde is.

  Automatische dimming

  Wanneer de temperatuur van het LED board boven de 80˚C komt, schakelt automatisch het Luminaire Intelligent Protection System in, dat ervoor zorgt dat de lamp automatisch terugdimt. Daarnaast beschikken de armaturen over een Light Normalizer die continu meet of er sprake is van lichtterugval, die – indien aanwezig – automatisch wordt gecompenseerd.

  Bever Innovations heeft het ontwerp, de levering en de inbedrijfstelling van de Luci Series Industry LED-armaturen verzorgd. Voor de montage heeft Boogert Service een beroep gedaan op een externe installateur, wat tevens geldt voor de circa 25 LED-armaturen (500-700 lux) die inmiddels in een tweede werkplaats zijn gemonteerd.

  Voordelen

  Energiebesparing: het licht brandt alleen waar en wanneer nodig.

  Optimaal werklicht: dankzij de kleurechtheid van het licht worden onderdelen beter onderscheiden.

  Automatische dimming: wanneer de temperatuur van het LED board boven de 80˚C komt, schakelt automatisch het LIPS in, dat ervoor zorgt dat de lamp automatisch terugdimt.

  Bent u geïnteresseerd in onze producten?

  Neem dan contact op met ons team.