Image
Image
Image
Image

  Apollo Vredestein, Enschede

  Klant:

  Apollo Vredestein

  Locatie:

  Enschede

  Project:

  Verlichting bestaande bouw vervangen door LED
  Image

  Apollo Vredestein fabriceert in Enschede ruim zes miljoen zomer-, winter- en vierseizoenen- autobanden per jaar, evenals hoogwaardige landbouwbanden. In de fabriek worden 24 uur per dag en zeven dagen per week grondstoffen voor diverse banden gemengd en autobanden geproduceerd, wat vraagt om een hoge betrouwbaarheid van alle installaties. Inclusief de verlichting.

  “Om een hoge betrouwbaarheid te garanderen, hebben we recent alle verlichting in de bestaande bouw vervangen door LED. En ook bij de nieuwbouw is LED-verlichting voorzien, waarvoor we op zoek gingen naar een duurzame en energiezuinige installatie, met een levensduur van meer dan 100.000 branduren”, vertelt Gerrit Denneboom, Technical Engineer bij Apollo Vredestein.
  “Doordat we 24/7 productie draaien, is onderhoud of vervanging van de armaturen namelijk niet mogelijk. Daarbij zijn diverse armaturen op moeilijk bereikbare plaatsen voorzien, evenals op grote hoogte. Met een levensduur van > 100.000 branduren hebben we hier in ieder geval de komende ca. 11,5 jaar geen omkijken naar. Bever Innovations bleek de enige leverancier in de markt die aan onze wensen kon voldoen. Daarbij komt het lichtpatroon van de Luci Series Industry LED-armaturen goed overeen met het lichtpatroon van onze oude kwikdamplampen. In de bestaande bouw zijn de armaturen één op één vervangen, zonder dat wijzigingen aan de infrastructuur nodig waren.”

  Aanzienlijke energiebesparing

  “In de mengerij hebben we 38 Luci-armaturen geïnstalleerd”, vertelt Jeroen de Jonge, Verkoop Directeur bij Bever Innovations Industrial. “Gekozen is voor onze Classic-armaturen, die een aanzienlijke energiebesparing mogelijk maken. De armaturen bieden de mogelijkheid om het aantal branduren, verlichtingssterktes en temperaturen uit te lezen, wat zorgt voor een optimaal inzicht in de verlichtingsinstallatie. Bovendien kan de verlichting – indien gewenst – dynamisch ingeregeld worden. Via een control pad en de EOS Manager zijn per lamp onder meer lichtniveau, lichtintensiteit en daglicht-/bewegingssensoren eenvoudig in te stellen.”

  Extreme omstandigheden

  In de vulkanisatieruimte heeft Bever Innovations een aantal Luci Classic-testarmaturen geïnstalleerd, die hun prestaties in extreme omstandigheden moeten bewijzen. “De vulkanisatieruimte is een erg hete omgeving, met temperaturen rond de +60°C”, vertelt Denneboom. “Veel elektronica, waaronder ook de meeste LED-armaturen, zijn hier niet tegen bestand. Daarbij hebben we in de ruimte te maken met vulkanisatiedampen, die onder andere neerslaan op de verlichtingskappen. De kappen raken hierdoor vervuild, waardoor het lichtniveau in de ruimte na verloop van tijd afneemt. Een ongewenste situatie, waar de Luci-armaturen van Bever Innovations een eind aan hebben gemaakt. De armaturen hangen inmiddels ruim drie jaar in onze ruimte, zonder dat zich problemen hebben voorgedaan. In de toekomst zullen we het aantal Luci-armaturen in de vulkanisatieruimte dan ook verder uitbreiden.”

  “Onze Luci Series Industry LED-armaturen zijn speciaal ontwikkeld voor extreme omstandigheden zoals zeer hoge of lage temperaturen (-30°C tot +60°C), stof of vervuiling en/of wisselende plafondhoogtes”, vertelt De Jonge. “Doordat de optieken na inschakelen licht opwarmen, kunnen roetdeeltjes, stof en andere vervuiling zich niet hechten. Het lichtniveau en de lichtkwaliteit zijn hierdoor voor > 100.000 branduren geborgd.”

  Lange levensduur:
  Onze Luci Series Industry LED-armaturen onderscheiden zich door een lange levensduur (> 100.000 branduren) zonder in te boeten aan lichtopbrengst en -kwaliteit.

  Extreme omstandigheden:
  De LED-armaturen zijn uitermate geschikt voor extreme omstandigheden zoals zeer hoge of lage temperaturen (-30°C tot +60°C), stof of vervuiling en/of wisselende plafondhoogtes.

  Dynamisch verlichtingsconcept:
  Via een control pad en de EOS Manager zijn per lamp onder meer lichtniveau, lichtintensiteit en daglicht-/bewegingssensoren eenvoudig in te regelen.

   

  Bent u geïnteresseerd in onze producten?

  Neem dan contact op met ons team.