Robin Faas

Sales engineer

‘Ik bekijk onze verlichtingstechnieken door de bril van de eindgebruiker’

LED-verlichting is een heel mooi en specialistisch vakgebied. Zeker in combinatie met de intelligentie die in onze armaturen is geïntegreerd. Ik vind het heel interessant om lichtsystemen exact naar klantwens te programmeren, maar ook om te zien welke besparingen we hiermee teweeg brengen. Daar maken we klanten echt gelukkig mee. De komende jaren geef ik hier graag nog beter invulling aan. Bijvoorbeeld door een nog grotere nadruk op de intelligentie van onze systemen te leggen.

Onze armaturen communiceren draadloos met elkaar en functioneren volledig autonoom. Dat is natuurlijk al hartstikke mooi, maar in de toekomst zou ik graag nog meer de koppeling zien met de rest van het gebouw. In navolging van de grote industriepanden liggen er enorme kansen in de intelligente en dynamische verlichtingssturing van kleine(re)kantoorpanden. De koppelingen die hiervoor nodig zijn, worden op dit moment verder uitontwikkeld. Bijvoorbeeld in combinatie met een gebruiksvriendelijke app, zodat gebruikers de verlichting nog beter naar hun hand kunnen zetten. Mijn rol hierbij is vooral om de slimme oplossingen van onze technici te vertalen naar gebruiksvriendelijke systemen voor gebruikers.

Ik ben in juni 2018 bij Bever Innovations gestart, toen ik voor de liefde naar Zeeland verhuisde. In mijn zoektocht naar een technische functie, kwam ik terecht bij Bever Innovations. Aanvankelijk was ik als Sales Support medewerker binnen de Fuel-divisie verantwoordelijk voor de verwerking van de orders van onze buitenlandse verkooppartners. Bovendien verzorgde ik deels de technische voorbereiding en 3D-lichtsimulatie. Als Sales Engineer focus ik mij sinds september 2021 volledig op deze technische voorbereiding, maar dan voor de industriële tak van ons bedrijf.

Voordat ik bij Bever Innovations startte, had ik nog weinig kennis van verlichtingstechnieken. Ik heb jarenlang als drummer opgetreden met de internationaal tourende band Destine, waarna ik drie jaar als Sales Consultant voor Apple heb gewerkt. In deze functie managede ik de Apple shops-in-shops in de Saturn vestigingen (nu: MediaMarkt). Ook verzorgde ik regelmatige sales- en producttrainingen. Mijn achtergrond zit dus met name in de consumentenmarkt en ICT. Dat maakt dat ik heel goed door de bril van de eindgebruiker naar onze verlichtingstechnieken kan kijken. Als persoon ben ik bovendien heel creatief. Ik vind het heel prettig dat de creativiteit die ik jarenlang kon uiten in de muziek, nu ook binnen Bever Innovations mag inzetten. Het resultaat zijn zeer creatieve én slimme oplossingen voor het aansturen van licht, waarvan iedere klant zijn voordeel mee kan doen.