Jacco de Ronde

Directeur

‘Mijn ambitie is dat we een gezond en innovatief bedrijf blijven, dat kansen in de markt blijft zien’

Vanuit hun rol als consument zijn klanten in onder andere de benzine-retail, industriële en horticulturesector gewend om snel bediend te worden. Vandaag besteld, betekent in de meeste gevallen: morgen in huis. Om hier ook voor klant- en marktspecifiek ontwikkelde producten invulling aan te geven echter, is niet eenvoudig. Toch zet Bever Innovations hier hoog op in. Om klanten tegemoet te komen, houden wij al op de tekentafel rekening met korte doorlooptijden, een snelle productie, een eenvoudige montage, minimaal onderhoud én een zeer gunstige Total Cost of Ownership. Onze producten worden zoveel mogelijk modulair ontwikkeld, zodat we ook klantspecifieke aanpassingen snel kunnen verwerken. Dat wordt door de markt zeer op prijs gesteld en daar geven we de komende jaren graag verder invulling aan.

Als directeur van Bever Innovations ben ik onder meer verantwoordelijk voor onze IT- en financiële afdeling. Daarnaast houd ik me bezig met de strategische inkoop van producten. Mijn meeste tijd echter besteed ik aan nieuwe producten, productontwikkelingen en projecten. Samen met mijn team bedenk ik regelmatig nieuwe concepten en werk ik bestaande concepten verder uit. Daarbij ben ik de verbindende schakel tussen de ontwikkel- en salesafdeling.

Ik werk al ruim twintig jaar bij Bever Innovations en ben meegegaan in de transitie van een service en onderhoudgerichte organisatie naar een productontwikkelaar en leverancier. De afgelopen jaren heb ik enorm veel nieuwe, vooruitstrevende technieken voorbij zien komen. Ik heb enorm veel affiniteit met de technische kant van onze business. Ik heb een post-hbo-opleiding Logistics, Materials, and Supply Chain Management gevolgd aan de Avans Hogeschool Breda, gevolgd door de opleidingen Technische Bedrijfskunde (Hogeschool Rotterdam) en Elektrotechniek (Rotterdam University of Applied Sciences). Tijdens mijn opleiding heb ik als stagiair kennis gemaakt met Bever Innovations en de technische mogelijkheden van onze producten. Vervolgens heb ik enkele jaren gewerkt als systeemontwerper op de ontwikkelafdeling, waar ik hard- en softwareproducten mocht ontwerpen. Toen de transitie van servicebedrijf naar productenbedrijf startte, heb ik de productieafdeling opgezet en sinds 2013 ben ik directeur van Bever Innovations. De afgelopen jaren heb ik steeds meer contact gekregen met klanten. Dit stelt mij in staat om commercie/sales en techniek nog beter met elkaar te verbinden. Door mijn technische kennis en achtergrond zie ik niet alleen mogelijkheden in de markt, maar ben ik me ook bewust van eventuele beperkingen. Tegelijkertijd probeer ik de technische output van klanten te vertalen naar input voor onze salesafdeling. Ik heb regelmatig contact met ons salesteam om hier goed invulling aan te geven.

Mijn ambitie voor de komende jaren is dat we een gezond en innovatief bedrijf blijven. Een bedrijf dat kansen in de markt blijft zien en hier snel en dynamisch op kan inspelen, zonder dat we onze professionaliteit en/of strategie uit het oog verliezen. Met als resultaat: een nog verdere groei, ontwikkeling én nieuwe innovaties.