Erwin Dingemanse

Commercieel Directeur

‘Ik weet heel goed de vertaalslag te maken van onze innovatieve, technische oplossingen naar praktische (product)voordelen voor onze klanten’

Als Commercieel Directeur ben ik verantwoordelijk voor het complete commerciële team van Bever Innovations. Van de salesmensen tot en met de marketingafdeling en van alle drie de divisies. Ik stuur niet alleen de mensen op ons kantoor in Zierikzee aan, maar heb ook regelmatig contact met onze buitenlandse medewerkers. In onder andere Duitsland, Groot Brittannië en Frankrijk hebben wij de subdivisies geopend.  Zij maken een belangrijk deel uit van ons team en streven dezelfde doelen na.

Ook ben ik betrokken bij de verdere invulling van onze divisies. Ik heb regelmatig overleg met de Fuel, Industy en Horti teamcaptains over hoe we de markt nog beter kunnen bedienen en bewerken. Circa tachtig procent van mijn tijd besteed ik aan de benzine-retailmarkt. Zo onderzoek ik op dit moment de mogelijkheden om ons InMotion (InMo) LED-scherm wereldwijd in te zetten. Bijvoorbeeld door de LED-schermen niet sec te integreren in de prijzenborden voor brandstoffen, maar ook te benutten voor de nieuwe, elektrische laadnetwerken. Daarnaast zie ik grote kansen in de tankstationshops. In Nederland en België worden de shops namelijk steeds belangrijker. Benzine is vandaag de dag bijna een excuus om broodjes en koffie te (ver)kopen. Het InMo LED-scherm speelt ook hier op in. Het scherm kan eenvoudig in ieder prijzenbord worden ingebouwd en functioneert daar vervolgens als prijzenbord, informatiezuil en marketingtool in één. Brandstofprijzen kunnen naar wens worden uitgewisseld met de broodjes van de week, koffiekeuzes en andere acties. Qua technieken loopt Nederland hierin flink voor ten opzichte van bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland en Spanje, waar de prijzenborden nog vrij traditioneel zijn. Op termijn zal hier zeker verandering in komen en dan is Bever Innovations de ervaren, aangewezen partij voor heel West-Europa.

Ik ben in 2003 als stagiair bij Bever Innovations gestart. In die tijd wist ik niets van tanken. Ik gooide mijn auto in 3 minuten vol en had geen voorkeur voor een bepaald benzinestation of merk. Vandaag de dag kan ik echter geen tankstation meer passeren zonder te kijken naar de totale uitstraling, de uitlichting van de luifel, de prijzenborden en de werking van de verlichting…

Van 1999 tot 2003 heb ik Commerciële Economie gestudeerd aan de HZ University of Applied Sciences. In het kader van een uitwisselingsproject heb ik een jaar in Canada gestudeerd, waarna ik bij Bever Innovations ben gestart én gebleven. Dankzij mijn commerciële achtergrond weet ik heel goed de vertaalslag te maken van onze innovatieve, technische oplossingen naar praktische (product)voordelen voor onze klanten. Mijn ambitie voor de komende jaren is om de benzine-retailmarkt nog completer te bedienen. Bovendien wil ik de Industry- en Horti-divisies zodanig laten groeien, dat we drie gelijke divisies hebben. Naast marktbehoud in Europa zie ik enorme groeikansten in West-Europa (Industry en Fuel), Afrika (Fuel) en Azië (Horti markt).