Intelligente verlichting schijnt nieuw, betrouwbaar licht op uw opslag- en productieomgeving

Bever Innovations Marketing Luci Series Industry, Productie en logistiek

Elke opslag- en productieomgevingen heeft zijn eigen lichtbehoefte. Een standaard verlichtingsoplossing is dan ook vaak niet afdoende. Reveb Industrial Lighting is zich hiervan bewust. “Met onze high-end intelligente LED-producten bieden wij de beste, op maat gemaakte lichtoplossing voor uw bedrijf, processen én medewerkers. Daarbij gaan we geen uitdaging uit de weg, waarbij we tevens de unieke mogelijkheid bieden om onze LED-producten in de praktijk te testen. Want ervaren = geloven”, vertelt Verkoop Directeur Jeroen de Jonge.
Grote uitdagingen

Opslag- en productieomgevingen waar onder extreme omstandigheden wordt gewerkt, kampen vaak met grote uitdagingen als het om de verlichting gaat. Herkent u zich in onderstaande situaties?

  • Grote ruimtes; slechts een paar gebieden worden intensief gebruikt.
  • Huidige HID-armaturen hebben tijd nodig om op te starten, waardoor dimmen geen optie is.
  • Fluorescentie lichtbronnen bieden energiebesparing maar de lichtopbrengst neemt af gedurende de levensduur.
  • HID-lichtbronnen moeten periodiek vervangen worden, wat niet alleen tijd, maar ook veel geld kost.
  • Daglichtafhankelijk sturen is bij uw (conventionele) systeem niet mogelijk, maar wel een grote wens.
  • De status van de noodverlichting moet regelmatig worden gecheckt en accupakketten moeten regelmatig worden vervangen.
Extreme omstandigheden

Met de LS Industry biedt Reveb Industrial Lighting een oplossing voor extreme omgevingsfactoren, waarbij efficiency, productiviteit, veiligheid en welzijn hand-in-hand-gaan. “Onze Luci-armaturen zijn uitstekend geschikt voor gebruik in extreme omstandigheden, waaronder verschillende temperatuurzones (-30° tot +60°C), evenals stoffige en vochtige omgevingen en moeilijke bereikbare plaatsen”, vertelt De Jonge. “Alle LS Industry LED-armaturen zijn daarbij standaard voorzien van een PIR bewegingssensor. Zodra beweging wordt gedetecteerd, schakelen de armaturen automatisch op tot een vooraf bepaald lichtniveau, rekening houdend met de ruimtetemperatuur, het daglichtniveau én de geldende Arbonormen. Waarbij indien gewenst tevens omringende armaturen worden geactiveerd. Thermische shocks zijn verleden tijd, evenals spanningspieken op het net.”

Optimalisatie van bedrijfsprocessen

Dankzij een eenvoudige koppeling met onze slimme netwerkfunctionaliteit vormen onze verlichtingsarmaturen automatisch een standalone, draadloos netwerk die via een app op uw geautoriseerde tablets of smartphones benaderd en beheerd kan worden. Ook op afstand. “Dit biedt mogelijkheden om de efficiency, productiviteit als veiligheid en welzijn binnen het bedrijf vergroten”, vertelt De Jonge. “Door koppelingen met alarm-, brand- en gebouwmanagementsystemen te maken, maar ook door data uit het systeem te analyseren, waarop bijvoorbeeld productielijnen en looproutes geoptimaliseerd kunnen worden.”