Koel- en Vrieshuizen verlichting

Intelligente LED-verlichting laat koel- en vrieshuizen niet in de kou staan

Bever Innovations Marketing Geen onderdeel van een categorie

Koel- en vrieshuizen kampen vaak met grote uitdagingen als het om verlichting gaat. Extreme omstandigheden stellen zeer hoge eisen aan de armaturen die hier niet altijd tegen bestand zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zeer hoge of lage temperaturen (-30°C tot +60°C), luchtvochtigheid, stof of vervuiling, maar ook schommelende temperatuurzones, verschillende plafondhoogtes, moeilijk bereikbare plaatsen en/of afwijkende lichtbehoeften per zone.
Herkent u zich in onderstaande situaties?
  • Fluorescentie levert besparing op, maar de lichtoutput wordt verminderd door de kou
  • Ingebrachte warmte van armaturen moet terug gekoeld worden
  • Uw gasontladingsverlichting is werkbaar, maar verbruikt door de koude omgeving extra energie
  • Op uw grote vloeroppervlaktes is slechts beperkt personeel of beperkte activiteit aanwezig
  • Slechts 2% van de energie wordt omgezet in licht, de rest is verlies
  • De opstarttijd van uw huidige gasontladingsverlichting is lang
Oplossing voor extreme omgevingsfactoren

Met de Luci Series Industry LED-armaturen biedt Reveb Industrial Lighting een oplossing voor extreme omgevingsfactoren. Hierbij gaan efficiency, productiviteit, veiligheid en welzijn hand-in-hand met het beste LED-licht op iedere werkplek. “Onze Luci-armaturen zijn uitstekend geschikt voor gebruik in extreme omstandigheden, bijvoorbeeld in verschillende temperatuurzones (-30° tot +60°C), evenals stoffige of vochtige omgevingen en moeilijke bereikbare plaatsen”, vertelt Jeroen de Jonge, Verkoop Directeur bij Reveb Industrial Lighting.

Perfect lichtniveau door bewegingssensoren

“Alle Luci Series Industry LED-armaturen zijn daarbij standaard voorzien van een PIR bewegingssensor. Zodra beweging wordt gedetecteerd, schakelen onze armaturen automatisch op tot een vooraf bepaald lichtniveau. Hierin houdt de verlichting rekening met de temperatuur in de ruimte, het daglichtniveau én de geldende Arbonormen. Waarbij indien gewenst omringende armaturen geactiveerd worden. Thermische shocks zijn verleden tijd, evenals spanningspieken op het net.”

Geen lichtverlies gedurende 100.000 branduren

Wanneer de temperatuur van het LED board boven de 80˚C komt, schakelt automatisch het LIPS in; Luminaire Intelligent Protection System. Dit zorgt ervoor dat de lamp automatisch terug dimt. “Daarnaast beschikken de armaturen over een Light Normalizer die continu meet of er sprake is van lichtterugval, die dan automatisch wordt gecompenseerd. Gedurende de > 100.000 branduren resulteert dit in geen lichtverlies, wat de veiligheid op de werkvloer vergroot.”