Duurzaam en energiezuinig verlichten: Wat LED je?

Bever Innovations Marketing Luci Series Industry, Productie en logistiek

LED-verlichting wordt ook wel ‘groene’ verlichting genoemd, omdat de armaturen veel milieuvriendelijker en duurzamer zijn dan de traditionele TL-, gloei- en halogeenlampen. LED-armaturen verbruiken aanzienlijk minder stroom, verminderen de CO₂-uitstoot, warmen niet op en hebben bovendien een langere levensduur, waardoor de afvalberg vermindert. De LS Industry LED-armaturen van Reveb Industrial Lighting zetten echter nog een stapje extra…
Intelligente dimming

“Onze intelligente verlichting brandt alleen ‘als je er bent’, waardoor flink bespaard kan worden op de energiekosten (tot 90%) en CO₂-uitstoot”, vertelt Verkoop Directeur Jeroen de Jonge. “Zodra beweging wordt gedetecteerd, schakelen onze armaturen automatisch op tot een vooraf bepaald lichtniveau, rekening houdend met de temperatuur in de ruimte, het daglichtniveau én de geldende Arbonormen. Waarbij indien gewenst omringende armaturen worden geactiveerd.”

Wanneer de LED’s op de printplaat (PCB) een te hoge temperatuur bereiken (+80˚C), wordt het licht automatisch gedimd om het armatuur optimaal te beschermen en geen concessies te doen aan de afgegeven levensduur (> 100.000 branduren), vertelt hij. “Elk segment van de PCB wordt bovendien voortdurend gecontroleerd op onder andere spanningspieken, kortsluiting en temperatuuroverschrijding.”

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Reveb Industrial Lighting onderscheidt zich door met toewijding, focus en een sterk geloof in innovatie continu energiebesparende topkwaliteit Nederlandse producten te ontwikkelen en produceren. “Vanuit onze eigen, lokaal gelegen sociale werkplaatsen in Nederland zijn meer dan 300 mensen op verschillende niveaus betrokken bij het productieproces”, vertelt De Jonge. “Een streng kwaliteitssysteem ziet erop toe dat iedere productiestap aan de hoogste eisen voldoet. Zo houden we maximale controle over onze productie en kunnen we extreem korte levertijden en een absolute kwaliteit garanderen. Vandaag besteld, betekent binnen 2 weken in huis.”