Maak kennis met Tomas van Ham, Consultant Industrial Lighting

Bever Innovations Marketing Bever Innovations, Personeel

Mensen doen zaken met mensen. Daar ligt mijn kracht”.

Tomas van Ham
Tomas van Ham

Het onderhouden van bestaande relaties, herkennen van verkoopkansen en onderzoeken van nieuwe product-marktcombinaties. Als Consultant Industrial Lighting ben ik verantwoordelijk voor het verder op- en uitbouwen van de industriële tak van Bever Innovations. Ik bezoek met grote regelmaat (potentiële) klanten, installateurs en groothandels in binnen- en buitenland om inzicht te krijgen in hun huidige verlichtingssituatie, uitdagingen en behoeftes. Ook vertel ik wie wij zijn, welke producten wij maken en verkopen en wat de unieke voordelen hiervan zijn. Waar mogelijk probeer ik testopstellingen te plaatsen, zodat (potentiële) klanten de voordelen ook in hun eigen, dagelijkse praktijk kunnen ervaren.

Ik ben in 2016 gestart bij Bever Innovations. Daarvoor heb ik jarenlang gewerkt in de printbranche, waar ik print- en documentgerelateerde oplossingen verkocht aan de zakelijke markt en later aan professionele printomgevingen (drukkerijen, copyshops). Ook heb ik een aantal jaar gewerkt bij een postorderbedrijf, waar ik aanvankelijk de internationale Sales Promotions en later de inkoop van diverse assortimenten verzorgde. Niet alleen de verkoopervaringen, maar vooral het leggen van contacten met nieuwe bedrijven én het op de juiste manier optimaliseren en onderhouden van relaties zijn ervaringen die ik nu inzet om Bever Innovations naar een nog hoger niveau te tillen. Bij de verkoop van producten is met name de menselijke factor ontzettend belangrijk, en daarin schuilt denk ik ook mijn kracht. Mensen doen namelijk zaken met mensen. Door een stukje (persoonlijke) aandacht, door oprecht te luisteren en door op de juiste momenten contact op te nemen, probeer ik mijzelf én Bever Innovations te onderscheiden van de markt. Daarnaast ondersteun ik de organisatie bij de inkoop en ontwikkeling van de juiste (nieuwe) producten. Want: zonder goede producten geen sterk merk. Maar ook: geen enthousiaste klanten.

Ik ben met name geïnteresseerd in en gecharmeerd van de technologie achter de Bever LED-producten. Zoals de innovatieve Smart-technologie, die een optimale draadloze communicatie en een eenvoudig beheer mogelijk maakt. Niet alleen lichtsterktes, maar bijvoorbeeld ook lichtkleuren, dimstanden en kloktijden zijn exact naar klantwens in te stellen. Dat maakt het product zeer vooruitstrevend. De afgelopen jaren hebben verkoop directeur Jeroen de Jonge en ik, vanaf het moment van introductie en samen met R&D, de EOS-technologie van Bever Innovations weten te brengen tot waar het product nu staat. Zo hebben we enorm veel marktinput verzameld en gedeeld. Dit heeft geleid tot een compleet, mooi én toekomstbestendig product waarmee de komende jaren nog enorm veel nieuwe product-marktcombinaties te maken zijn.

Bel of mail me gerust!

Mvg, Tomas