Image Fokker Elmo with LS Illumination

Product uitgelicht: Smart Technology

Bever Innovations Marketing Bever Innovations, Slim, simpel & dynamisch

Anno 2020 zijn wereldwijd circa 26 miljard apparaten met het internet verbonden. Hieronder vallen niet alleen computers, smartphones en tablets, maar ook koelkasten, televisies, lampen, klimaatinstallaties, tandenborstels en vuilnisbakken, die via het Internet of Things met elkaar én met hun gebruikers kunnen communiceren. Dankzij de Smart Technology netwerkfunctionaliteit van Bever Innovations is deze optie nu ook beschikbaar voor de Bever CubiQ, Ambiente en LS LED-verlichtingsarmaturen, die hierdoor nog beter bewaakt én beheerd kunnen worden.

De belangrijkste voordelen van Smart Technology:

Slimme, onzichtbaar ingebouwde elektronica
Alle LED-producten van Bever Innovations worden standaard geleverd met Smart Technology. Deze eigen ontwikkeling van Bever Innovations bestaat onder andere uit een aansturings-printplaat op de PCB en een speciaal ontwikkelde interne antenne, die slim en onzichtbaar in de verlichtingsarmaturen worden ingebouwd. Vervolgens kunnen deze armaturen plug-and-play in uw bedrijfsruimtes worden aangesloten, waarbij de eventuele bestaande infrastructuur zoveel mogelijk wordt gehandhaafd. Na installatie vormen de LED-armaturen automatisch een standalone, draadloos netwerk. Ze spelen 24/7 informatie aan elkaar door, zonder enige connectie met het internet en zonder vooraf te hoeven adresseren of programmeren. Naast informatie over bewegingen worden ook daglichtniveaus en temperaturen gedeeld, op basis waarvan het lichtniveau slim kan worden op- en afgeschakeld. Hierdoor gaan een optimale zichtbaarheid, veiligheid en energiezuinigheid hand-in-hand. Bovendien ontstaan mogelijkheden om het welzijn en de veiligheid, efficiency en productiviteit binnen uw organisatie te vergroten.

“De LED armaturen vormen automatisch een standalone, draadloos netwerk, die eenvoudig via de EOS Manager app benaderd en beheerd kan worden”.  »

MANAGER YARD FACILITIES – FRANS VOERMANS
Project: Damen Shipyards Vlissingen

Naast de verlichtingsarmaturen wordt de Smart Technology ook geïntegreerd in de overige devices van Bever Innovations. Naar wens zijn bovendien koppelingen met systemen van derden mogelijk.

Sensorsharing maakt dynamische lichtsturingen mogelijk
Doordat alle Smart-armaturen (draadloos) met elkaar in verbinding staan, kunnen ze ook elkaars sensorinformatie benutten. Wanneer de geïntegreerde bewegingssensor in een bepaalde verlichtingsarmatuur beweging op het terrein of in een ruimte detecteert, schakelen ook de gekoppelde armaturen automatisch en direct op tot een vooraf bepaald lichtniveau. Dynamisch en voor de medewerkers uit, zodat een optimale veiligheid wordt geborgd.

Project: Roba Metals Ijsselstein

Schaalbaar netwerk
Gebruikers van de Smart Technology zijn niet gebonden aan een minimum of maximum aantal Bever LED-armaturen. Het systeem is eenvoudig, flexibel en onbeperkt schaalbaar en past zich volledig aan uw situatie en wensen aan.

Veilige verbinding
Om een optimale communicatie tussen de Bever LED-armaturen te garanderen, heeft Bever Innovations een eigen communicatieprotocol ontwikkeld. Hiermee wordt niet alleen een directe verbinding tussen de LED-armaturen en geautoriseerde smartphone en/of tablet tot stand gebracht, maar kunnen ook grote afstanden worden overbrugd. Doordat alle data van de LED-verlichtingsarmaturen standaard versleuteld (encrypted) wordt verstuurd, wordt bovendien een optimale veiligheid geborgd. Onbevoegden kunnen de verzamelde data van de verlichtingsarmaturen niet uitlezen en ook geen instellingen beïnvloeden. Omdat onze Smart Technology een losstaand protocol betreft, zijn verstoringen van het wifi-netwerk en/of andere systemen niet aan de orde.

Onderscheidend vermogen van Smart Technology:

Flinke tijdsbesparing
Dankzij Smart Technology zijn de Bever Innovations LED-armaturen op uw terrein en in uw kantoorruimtes, productieruimtes, magazijnen en koel- en vriescellen eenvoudig te configureren en beheren, middels de Bever Innovations EOS Manger app op de geautoriseerde smartphone of tablet. Gebruikers hebben keuze uit uitgebreide configuratiemogelijkheden. Zowel per armatuur als in groepen, waarmee veel tijd kan worden bespaard. Het overslaan en/of ‘vergeten’ van bepaalde gebieden en/of instellingen is niet meer aan de orde, waardoor een egaal lichtbeeld en een optimale zichtbaarheid op iedere plek worden geborgd.

Project: Upfield SU, Rotterdam

24/7 inzicht
Middels een speciale App kunnen de LED-verlichtingsarmaturen van Bever Innovations snel én eenvoudig worden ingeregeld. Bovendien kunnen gebouwbeheerders in de App 24/7 lokaal de status van hun (verlichtings)producten, het energieverbruik en eventuele storingen inzien, de lichtsterkte van hun armaturen wijzigen en daglicht- en bewegingssensoren (de-)activeren.

Directe storingsmeldingen
Wanneer onverhoopt een armatuur kapot gaat, dan wordt dit direct zichtbaar gemaakt, waarna passende actie kan worden genomen. Maar ook eerdere signalen worden zichtbaar gemaakt. Zo worden de bedrijfstemperaturen van alle kritische armatuurdelen 24/7 gecontroleerd. Mochten de temperaturen boven een kritische limiet komen, dan wordt dit direct in de App gecommuniceerd. Hierdoor wordt voorspelbaar onderhoud mogelijk.

Ook op afstand
Om de dienstverlening ook op afstand mogelijk te maken, kunnen beheerders en – indien gewenst – de technische dienst of onderhoudspartij sinds kort ook vanaf iedere gewenste locatie inloggen op de webportal van Bever Innovations. Hier kunnen de intelligente verlichtingsproducten van alle geautoriseerde bedrijfslocaties eenvoudig worden benaderd, gemonitord én beheerd.

foto overzicht hal in opbouw voor beursBrabanthallen
Project: Brabanthallen Den Bosch

Om beheer op afstand mogelijk te maken, is de installatie van slechts een Bever Connected Bridge (gateway) met internetaansluiting op iedere bedrijfslocatie voldoende. Deze Bever Connected Bridge staat draadloos in verbinding met alle Smart verlichtingsinstallaties op uw bedrijfslocatie. De data van de LED-producten wordt 24/7 via het netwerk gedeeld en zichtbaar gemaakt in de persoonlijke webportal van Bever Innovations: EOS Connected. Hierdoor hoeven onderhouds- en servicemonteurs niet langer de fysieke bedrijfslocaties te bezoeken om inzicht te krijgen in de status van hun (verlichtings)producten, het energieverbruik en eventuele storingen.

De Smart Technology van Bever Innovations is in 2014 in de markt geïntroduceerd en wordt steeds verder ontwikkeld, met als doel om de configuratie én het beheer van de Bever LED-producten nog verder te vereenvoudigen.