Maak kennis met Jeroen de Jonge, Verkoop Directeur bij Bever Innovations Industrial

Bever Innovations Marketing Bever Innovations, Personeel

Jeroen de Jonge, Verkoop Directeur

‘Waar ik ook binnen stap, kijk ik direct naar de verlichting, de uitdagingen en de mogelijke oplossingen hiervoor’.

Als Verkoop Directeur bezoek ik (potentiële) klanten, installateurs en groothandels in binnen- en buitenland. Ook ben ik aanwezig op talrijke beurzen, om inzicht te krijgen in de verlichtingsbehoefte van de markt.
De bevindingen die ik hierbij opdoe, koppel ik direct terug naar onze R&D-afdeling. Met als doel om onze producten nog verder te optimaliseren.

Out-of-the-box

Als organisatie maken wij geen standaard verlichtingsoplossingen. Wij denken continu out-of-the-box, waarbij we zoeken naar mogelijkheden om onze verlichting (voedsel)veiliger, efficiënter, energiezuiniger en beter beheersbaar te maken.

Upfield SU, Rotterdam

Klant-specifieke oplossingen

In de markt spelen diverse vraagstukken, die vragen om specifieke oplossingen. Anno 2019 gaan bijvoorbeeld steeds meer bedrijven de strijd aan met slecht zicht op de werkvloer, een te lage uniformiteit en/of verlichtingstemperaturen die te hoog oplopen. Daarnaast groeit de aandacht voor dynamische verlichting. Niet alleen gestimuleerd door de overheid, maar vooral omdat bedrijven hier zélf de voordelen van gaan zien. Verlichting wordt steeds vaker gestuurd op basis van daglicht en aanwezigheid. Door hier groepering in zones aan toe te voegen, kan enorm op het energieverbruik worden bespaard, terwijl de veiligheid op de werkvloer wordt verhoogd. Daar zet ik mij graag voor in.

‘Eens in de verlichting, altijd in de verlichting’, zegt men weleens.
Dat is zeker van toepassing op mijn werkhistorie. Na mijn NIMA A Sales & Marketing opleiding ben ik aan de slag gegaan bij lampenfabriek Vrieland, dat decoratieve verlichting voor diverse merken produceerde. Vervolgens heb ik een kort uitstapje gemaakt naar de internationale exportafdeling van Koninklijke Zeelandia, waarna ik terug de verlichting ben ingerold. Van 1996 tot 2008 heb ik gewerkt bij Lighting Partner B.V., waar ik de eerste stappen naar LED-verlichting heb meegemaakt en betrokken was bij de ontwikkeling en levering van private label armaturen voor alle grote verlichtingsmerken in Europa. In 2008 werd Lighting Partner B.V. overgenomen door het Amerikaanse Lighting Science (LSGC). Als Managing Director EMEA heb ik vijf jaar lang verlichtingsarmaturen geleverd binnen de Europese markt. Armaturen die op klantvraag werden ontwikkeld en waarvoor het inzichtelijk maken en vertalen van klantwensen cruciaal was.

Damen Schelde Naval Shipbuilding NV, Vlissingen

Bever Innovations
Behalve voor de industrie ontwikkelden we armaturen voor bijvoorbeeld tankstations. Zo wonnen we destijds een tender voor de luifelverlichting voor alle BP-tankstations in Europa, waarbij – dankzij een samenwerking met leverancier van pompsystemen Tokheim TSG – een internationaal netwerk werd opgezet. We gingen werkelijk als een speer, totdat de Amerikaanse tak eind 2013 besloot om zich te focussen op retrofit lichtbronnen en de verkoopkantoren in Australië, India en Europa te liquideren. Toen heb ik contact opgenomen met Bever Innovations, dat goed thuis is in deze markt. Bever heeft de ‘Petroltak’ van LSGC overgenomen én bood mij een nieuwe werkplek aan. Een kans die ik met beide handen heb aangegrepen. De afgelopen jaren hebben we diverse mooie projecten gemaakt samen. Ook hebben we de divisie Industrial opgericht, dat zich specifiek focust op intelligente LED-verlichting in de industrie.

KBM Oss

Ervaring

Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring in de verlichtingsbranche. Waar ik ook binnen stap, kijk ik direct naar de verlichting, de uitdagingen en de mogelijke oplossingen hiervoor. Ook kijk ik constant naar hoe onze armaturen ontleed en aangepast kunnen worden, zodat we met onze standaard verlichtingsmodellen, optieken en drivers toch klantspecifieke verlichtingsoplossingen kunnen maken.