Maak kennis met Marcel Steine, R&D Engineer bij Bever Innovations.
In de markt wordt connectiviteit steeds vanzelfsprekender. Het aantal smart homes waarin de verlichting, thermostaten, rookmelders en camerasystemen slim en op afstand benaderd en beheerd kunnen worden, groeit snel. Een ontwikkeling die we ook terugzien in onze (verlichtings)producten. Zoals in de prijsdisplays en luifelverlichting, waarvan de toegankelijkheid én mogelijkheden snel groeien. Dankzij een koppeling met onze EOS-netwerkfunctionaliteit kunnen beheerders van tankstations 24/7 de status van hun (verlichtings)producten, het energieverbruik en eventuele storingen inzien. Ook op afstand, wat flinke voordelen biedt voor de meer dan 2.000 onbemande tankstations in ons land. Bovendien biedt het draadloze EOS-platform mogelijkheden voor predictive maintenance (voorspelbaar onderhoud), waardoor aanzienlijk op de service- en onderhoudskosten kan worden bespaard.
Ik ben sinds vijf jaar werkzaam bij Bever Innovations. Samen met de andere R&D engineers zet ik volop in op de verbetering van onze bestaande producten én de ontwikkeling van nieuwe producten en functionaliteiten. Veelal op basis van klantwensen, die we zelf op locatie observeren of die door onze salescollega’s en backoffice worden gesignaleerd. Hierbij ligt mijn focus met name op de software die nodig is om de producten goed te laten functioneren. Van de aansturingssoftware tot en met de mobiele applicaties. Ik ben van meet af aan betrokken bij de ontwikkeling van de EOS-netwerkfunctionaliteit die niet alleen onze producten onderling verbindt, maar ook slimme koppelingen met het internet, de mobiele devices van de klant én systemen van derden mogelijk maakt. Ook draag ik bij aan de ontwikkeling van de nieuwe prijzendisplay voor de Fuel-divisie. Conform de nieuwste standaarden, waarbij we focussen op een eenvoudigere productie, een snellere integratie van klantwensen én een robuustere behuizing. Zodat de display in alle extreme (weers)condities optimaal blijft functioneren.
Ook zeer interessant zijn de ontwikkelingen binnen de Horti-divisie van Bever Innovations; een relatief nieuwe tak van sport die zich richt op mobiele, flexibele en plug-and-play kweekkarren voor de plantenteelt, waarin de verlichting slim geïntegreerd is. Naast een robuustere uitvoering – waardoor de kweekkarren eenvoudig en snel op- en afgebouwd kunnen worden en toepassing in extreme omstandigheden mogelijk wordt – focussen we binnen deze divisie op de connectiviteit. Middels een app op de smartphone of tablet kan de verlichting op de planttrays bijvoorbeeld eenvoudig worden in- en uitgeschakeld. Ook kunnen in- en uitschakeltijden worden (voor)geprogrammeerd en lichtsterktes worden aangepast. Volledig conform de (cyclus)behoeften van de plantjes, met een optimaal groeiklimaat én een minimaal energieverbruik als resultaat.
De ontwikkelingen van bestaande en nieuwe producten worden steevast uitgevoerd in projectteams. Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor het afstemmen van de werkzaamheden binnen de multidisciplinaire teams, het bewaken van de planning en het behalen van de gestelde doelen. Ik heb gestudeerd aan de Eindhoven University of Technology (TU/e). Na mijn bachelor Technische Informatica heb ik een master Embedded Systems afgerond, waarin ik me richtte op de softwareaansturing van verschillende geïntegreerde systemen. Daarna heb ik nog een promotieonderzoek gedaan, waarbij ik me vooral bezighield met de kwaliteit van draadloze sensornetwerken en het verzamelen, verwerken, analyseren en visualiseren van data. Een basis-voorloper van mijn werkzaamheden bij Bever Innovations. De ervaring die ik tijdens mijn studie heb opgedaan, komt hier dan ook goed van pas!