Efficiënte kantoorinrichting die inspireert

Bever Innovations Marketing Bever Innovations

Nieuw kantoor, gloednieuw interieur
De groei van de afgelopen jaren en de wens om naar een groter, modern kantoorgebouw te verhuizen, heeft de directie van Bever Innovations doen besluiten hun oude pand te verlaten en een modern hoofdkantoor te bouwen op steenworp afstand van het vorige kantoor. Weststrate, projectmanager en expert in bedrijfsinrichting, nam de taak op zich om het interieur van dit nieuwe gebouw te ontwerpen.

Modern en eigentijds design
Als modern bedrijf, dat innovatieve producten maakt en verkoopt, wilde Bever dat graag ook laten uitstralen in het ontwerp van het nieuwe pand. Daarom moest het projectontwerp modern, fris en eigentijds zijn. Medewerkers werken nauw samen bij Bever Innovations, dus hier moest voldoende ruimte voor worden ingecalculeerd in het projectontwerp. Bovendien is de gezondheid van de medewerkers enorm belangrijk. Het was aan Weststrate om hiermee rekening te houden bij de gloednieuwe projectinrichting.

Werkwijze
Samen met interieurarchitect Berith Keiser is Weststrate aan de slag gegaan om alle wensen van Bever Innovations in kaart te brengen. Doordat de projectinrichter regelmatig en direct met Bever en diverse leveranciers in contact stond, kon het project overzichtelijk en vlug in kaart gebracht worden.   

Resultaat
Bij binnenkomst in de ruime centrale hal worden bezoekers begroet door twee prachtige fauteuils. Zijn de fauteuils bezet dan kan een bezoeker even wachten aan de door Berith Keiser ontworpen maatwerkbalie. Direct achter deze ruimte treffen medewerkers de sfeervolle en ruime kantine met openslaande deuren naar de tuin. De kantine is informeel ingericht met verschillende zit mogelijkheden. De moderne keuken en pantry op de vide zijn geproduceerd door Meesters in Hout, en zijn voorzien van luxe apparatuur.

Eisen op werkgebied
Alle werkplekken in het gebouw zijn gelijk en voldoen aan de strenge eisen die werkgever en werknemers stellen als het gaat om ‘werken’. De hoogte van de ruime werkbladen kan elektrisch worden aangepast. Zo kunnen medewerkers ervoor kiezen om te gaan staan ​​of zitten aan hun bureau. Tussen de werkplekken geven prachtige houten kasten de kantoorruimte een warme uitstraling. De kasten maken het ook mogelijk om een ​​’clean desk’-beleid te voeren, waarbij het personeel hun spullen aan het einde van de dag in de kast gemakkelijk kan opbergen. Voor ontspanning tijdens de kantoorpauzes kan het personeel tafelvoetbal of biljart spelen op de vide.

Recycling
Het directiekantoor beschikt over enkele ‘Feltstoelen’. Dit zijn unieke stoelen, omdat ze zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Eén manier waarop Bever Innovations zijn steentje bijdraagt aan een schoner milieau. Net als de werkplekken hebben alle kleinere vergaderruimtes zit / sta bureaus met bijpassende krukken en presentatiefaciliteiten. De grote directiekamer biedt plaats aan maximaal 16 personen voor een vergadering. Het unieke uitzicht op de brug ‘Zeelandbrug‘ in combinatie met de luxueuze vergaderstoelen maakt een vergadering in deze ruimte een ware beleving.