Nieuwbouw Bever Innovations is bijna gereed!

Bever Innovations Marketing Bever Innovations

Op de Techniekweg in Zierikzee nadert de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Bever Innovations zijn voltooiing. Op slechts 300 meter afstand van het huidige hoofdkantoor wordt gebouwd aan een 2.551 m² grote nieuwbouw, waarin de divisies Fuel, Industrial en Horticulture samenkomen. Het nieuwe hoofdkantoor is all-electric en grotendeels zelfvoorzienend. Elektrische luchtverwarmers, warmtepompen en intelligente LED-verlichting garanderen een optimaal werkcomfort, terwijl open en transparante kantoorruimtes ervoor zorgen dat medewerkers sneller en effectiever kunnen communiceren én hun creativiteit wordt gestimuleerd.

In september 2018 werd de eerste steen voor de nieuwbouw gelegd. Een half jaar later is het nieuwe hoofdkantoor bijna gereed. “Op dit moment is net de vloerbedekkingen aangebracht, klimaatsystemen ingeregeld en het straatwerk bijna voltooid. Op 1 april volgde de bouwkundige oplevering, waarna we nu starten met de interieurwerkzaamheden én de inrichting van de keuken, pantry en werkplaatsen”, vertelt Jacco de Ronde, één van de vier directeuren van Bever Innovations en verantwoordelijk voor de oplevering van het nieuwe hoofdkantoor. “Op 1 juni wordt de nieuwbouw in gebruik genomen.”

Optimaal contact, efficiënte flow
Het nieuwe hoofdkantoor is opgesplitst in twee delen. De entree vormt het bruisende middelpunt. Naast een wachtruimte en receptie worden hier een kleine showroom en een kantine voor medewerkers ingericht. Aan de rechterkant van de entree bevinden zich de kantoren. De linkerkant is gereserveerd voor de expeditie, werkplaatsen en het magazijn. “Blikvanger van de entree is een grote trap, die leidt naar de eerste verdieping”, vertelt De Ronde. “Hier worden voornamelijk open kantoortuinen ingericht, evenals spreekkamers en vergaderruimtes waar medewerkers zich even kunnen afzonderen.”

De open werkplekken zorgen ervoor dat medewerkers en afdelingen vaker en sneller contact maken. Daarnaast maken ze een efficiëntere flow van orders en bedrijfsprocessen mogelijk. “Wij hebben er bewust voor gekozen om afgescheiden kantoorruimtes en gangfuncties zoveel mogelijk te beperken”, vertelt De Ronde. “Algemene functies zoals koffieautomaten, printers, toiletruimtes, et cetera zijn centraal ingericht, waardoor de verkeersstromen beperkt blijven. Dit zorgt voor meer rust op de afdelingen. Strategisch geplaatste kastenwanden voorzien in de nodige geborgenheid en privacy én maken flexibele indelingen in de toekomst mogelijk, zonder dat opnieuw verbouwd hoeft te worden.”

Moderne uitstraling
Voor de nieuwbouw is gekozen voor een traditionele constructie. Het casco is opgetrokken uit beton en kalkzandsteen en wordt ondersteund door een staalconstructie. Daaromheen zijn lichte aluminium gevelpanelen aangebracht, die het gebouw een moderne, industriële uitstraling geven. Een uitbouw van donker metselwerk zorgt voor een speelse ‘finishing touch’. Voor de vloer is gekozen voor kanaalplaten. “De constructie zorgt ervoor dat geluidsoverlast tot een minimum beperkt wordt”, vertelt De Ronde. “Op dit moment zijn wij nog gevestigd in een stalen gebouw, dat bij harde wind luid piept en kraakt. In de nieuwbouw wilden we dit absoluut niet. Bovendien kan met de gekozen materialen een gezond en aangenaam binnenklimaat gecreëerd worden.”

Zonnepanelen op het dak zorgen voor een duurzame energieopwekking, vertelt hij. “Alle gebouwvertrekken worden elektrisch verwarmd, gekoeld en geventileerd. Een all-electric warmtepomp borgt een duurzame koeling en verwarming, in alle jaargetijden.” Overal in de nieuwbouw wordt intelligente LED-verlichting van Bever Innovations gemonteerd, in verschillende optieken. Dankzij de draadloze Bever EOS-netwerktechnologie kunnen deze armaturen eenvoudig worden beheerd en beheerst en wordt het energieverbruik tot een minimum gereduceerd.